Свечано отворен „Богдај“ у Шапцу

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепачевић данас је посетила Шабац где је после радног састанка са градоначелником др Александром Пајићем и сарадницима присуствовала свечаном отварању установе за смештај деце са сметњама у развоју “Богдај”. Услуге овог дома су бесплатне, а све трошкове сноси град Шабац, који је за ову годину издвојио три милиона динара.

Пресецањем врпце отворен је “Богдај”, предах смештај за децу са сметњама у развоју у шабачкој Месној заједници “Касарске ливаде”.

– Велика је срећа и понос бити данас овде. Хумано срце Србије  данас се налази управо овде  што нам показује ова зграда, кућа која је симбол љубави, доброте нашег народа, наше земље. Ми ћемо увек да подржимо овакве и слилчне активности. Још једном велика похвала за град Шабац  који је значајан део својих активности усмерио ка јачању  система социјалне заштите  у овом граду – рекла је Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Смештен на имању Епархије шабачке објекат од око 140 метара квадратних изградила је Фондација “Хумано срце Шапца” уз помоћ донатора и подршку града. У плану је и изградња објекта за радну терапију и сређивање дворишта у којем ће се деца играти са домаћим животињама. Сваки корисник, поред стручног надзора имаће и бесплатне оброке.

– Било је доста проблема, тешко, али смо све савладали. Данас смо отворили објекат који је започет 2018. године. Све је у функцији. Пријем  корисника почиње од 1. новембра. Имамо дивну сарадњу како са нашим јавним предузећима тако и са локалном самоуправом. Све ово ми  даје снагу и подстрек за даљи рад. Ово је круна мог досадашњег рада – изјавила је Ружица Поповић, председница Управног одбора Фондације “Хумано срце Шапца”.

Све услуге смештаја су беплатне, а њих ће финансирати град Шабац у наредном периоду.

– Град Шабац је велики партнер свима  онима који желе да  уложе у социјалну заштиту  јер социјална заштита  је нама један од  приоритета у раду Градске управе. Заиста, велика захвалност  и донаторима  али, пре свега, Ружи Поповић чија је идеја била за све ово, затим Епшархији шабачкој и великим шабачким  фирмама које су уложиле своја средства да би смо  могли да имамо овакав предах смештај  који је намењен  заиста очувању и оснажењу породица у граду којима су ове услуге преко потребне. Захваљујем се и министарки Кисић Тепавчевић која је  нашла за сходно да је ово један од значајних пројеката  у Србији и дошла данас да нам својим личним присуством  да подршку   – нагласио је др Александар Пајић, градоначелник Шапца,

Министарство за  рад, запошљавање, борачка и социјална питања и у наредном периоду наставиће са улагањем у пројекте социјалне заштите.

– Ми смо током ове године 556 милиона динара усмерили управо у ове сврхе ка финансирању  оваквих услуга у јединицама локалних самоуправа. Када је у питању град Шабац укупно је преусмерено 12,5 милиона динара. У наредном временском периоду  надамо се да ће ова помоћ бити  и већа – истакла је министарка Кисић Тепавчевић.

Свечаном отварању нове установе социјалне заштите у Шапцу претходио је и радни састанак министарке Дарије Кисић Тепавчевић, градоначелника Шапца др Александра Пајића и сарадника у Градској кући.

Текст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар