Стратешким планом развоја Шапца утврдити и елиминисати уочене слабости

(Фото: Град Шабац)

Данас је одржана трећа седница Привредног савета, а друга заједничка седница Привредног савета града Шапца и Комисије за израду, мониторинг, евалуацију и ажурирање Плана развоја града Шапца за период 2021 – 2030. година. Седници су присуствовали дугогодишњи, истакнути представници привреде Града Шапца, а председавао је Мирко Петровић, заменик председника Привредног савета.

Једна од главних тема ове седнице био је наставак рада на изради стратешки важног документа План развоја града Шапца за период 2021-2030. година. У складу са начином израде овог планског документа радне групе по утврђеним приоритетима, а то су економски развој, инфраструктура, друштвени развој, добра управа и екологија и заштита животне средине, урадиле су преглед и анализу постојећих стања и представиле комисији шта је то што чини снаге, слабости, претње и шансе Града Шапца.

Како истиче градоначелник Шапца др Александар Пајић, овим планским документом ће у сарадњи са привредницима, стручним службама и цивилним сектором града тежити да се све уочене слабости у наведеним областима умање или елиминишу.

,,Веома је битно након свих уочених слабости наставити активан рад како би се утврдила визија и приоритетни циљеви који су за добробит нашег града. Мишљење највећих привредника изузетно је битно за даље развојне планове Шапца јер они запошљавају наше суграђане и пуне градски буџет. Сви они који су учествовали у развоју Шапца, треба то да наставе још јачим и већим интензитетом. Град Шабац стварамо као Град будућности и сигуран сам да ћемо у томе успети”, рекао је градоначелник Пајић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар