Стеријина награда Олги Димитријевић за текст савремене драме „Радио Шабац“

Олга Димитријевић (Фото: Принтскрин remarker.media)

Награда за најбољу представу 66. „Стеријиног позорја“ припала је комаду „Ако дуго гледаш у понор“ у режији Златка Паковића, Регионалног позоришта Нови Пазар и Културног центра Нови Пазар, одлучио је већином гласова жири у коме су били редитељка Снежана Тришић, глумица Наташа Тапушковић, драмски писац Давор Шпишић, сценограф Дарко Недељковић и глумац Михајло Несторовић.

У такмичарској селекцији овогодишњег „Стеријиног позорја“, које је одржано од 18. до 26. јуна у Новом Саду, било је десет представа.

Стеријина награда за текст савремене драме припала је Олги Димитријевић за представу „Радио Шабац“, коју је сама и режирала за Шабачко позориште, док је Стеријину награду за режију добио Милан Нешковић за представу „Кус петлић“, Народног позоришта из Суботице.

Детаљ из представе „Радио Шабац“ (Фото: Принтскрин pozorje.org.rs)

Стеријине награде за глумачка остварења добили су Миња Пековић за улогу представи у „Кус петлић“, Срђан Секулић за улогу у истој представи, Рифат Рифатовић за улогу у представи „Ако дуго гледаш у понор“ и Бориса Кучова за улогу у „Витезовима Лаке мале“.

Стеријина награда за сценографско остварење припала је Адиси Ватреш Селимовић за „Шиндлеров лифт“ Камерног театра 55 из Сарајева, а за костимографско остварење Биљани Гргур за представу „Кус петлић“.

Стеријину награду за оригиналну сценску музику добио је Божидар Обрадиновић за „Ако дуго гледаш у понор“, за кореографију Тиме Филеп за „Витезови Лаке мале“. Кокан Младеновић је добио Стеријину награду за драматизацију представе „Шиндлеров лифт“, а Саша Латиновић за сценски говор у „Кус петлићу“.

Специјална Стеријина награда за режију припала је Златку Паковићу за „Ако дуго гледаш у понор“. Стеријине награда из Фонда „Дара Даринка Чаленић“ једногласно су припале за најбољу младу глумицу Анђели Марић у „Ако дуго гледаш у понор“ и Милошу Лазићу за најбољег младог глумца у „Кус петлићу“.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар