Спортски савез Шапца прогласио најбоље (ГАЛЕРИЈА)

Од 1980. СОФКА, а данас Спортски савез Шапца бирају и проглашавају најуспешније у седам категорија. Шабац је увек био град спорта и изнедрио је бројне велике шампионе. И данас их има па је увек огромна конкуренција за сваку од престижних награда.

Иако је корона много тога изменила и 2020. су спортисти из 105 клубова, њих преко 5.000, постизали су запажене резултате у Србији али и на највећим такмичењима широм Европе и света. Комисија је одлуку донела још крајем фебруара ове године, али су спортисти заслужена признања добили тек крајем септембра. Ово је била 41. манифестација коју је отворио председник Савеза Милан Ђенадић.

Овогодишњу манифестацију смо морали да изместио из њеног уобичајеног термина али нам је здравље спортиста било увек приоритет. Спортисти су на сваком такмичењу пружали свој максимум и ја желим да им честитам на сјајним резултатима које су постигли, рекао је Ђенадић.

Поред главних признања додељено је и двадесетак специјалних признања , углавном млађим спортистима . Уручене су и постхумне плакете породицама заслужних спортистима, тренерима и спортским радницима који су преминули 2020. Додељене су породицама Милована Степановића чувеног кошаркашког тренера, затим двојици чланова шабачких рукометних ванземаљаца Златку Портнеру и Браниславу Ђукановићу Црном, теквондо тренеру Драгану Тадићу и Весни Кујунџић, која је оставила велики траг у коњичком спорту у нашем граду.

Специјална признања добили су и сјајни спортисти са инвалидитетом Љиљана Степановић и Милосав Ковачевић. Слична признања добили су и рукометаш Вукашин Воркапић као и Жељко Тодоровић.

Затим се приступило додели оних најважнијих трофеја законе који су свакако били најуспешнији. За најбољег спортског радника проглашен је Јовица Михајловић председник рвачког клуба ,,Витез“, а најбољи тренер је Новица Срећковић из карате клуба ,,Винер -Чиви“. Најбоља млада спортисткиња је атлетичарка Наталија Грујић а пехар за најбољег младог спортисту отишао је у руке теквондоисте Марка Лазића који је поред више медаља био и други на званичној светској ранг листи у својој категорији.

Најбоља спортисткиња у 2020.-ој била је атлетичарка Катарина Гачевић , док је за најуспешнијег спортисту проглашен кајакаш Небојша Грујић.

Рвачки клуб ,,Витез “ је основан 2007. а прошла година им је била изузетно успешна. Њихови чланови су освојили 53 медаље, 26 на првенству Србије, од чега 10 златних. Тих 10 првака Србије су им омогућили да буду најуспешнији клуб у Србији у слободном стилу.

Хвала свима који сте дошли да увеличате ову традиционалну доделу . Надам се да ћемо се ускоро поново видети без свих ових проблема који нас прате већ доста дуго. И у 2021. је било доста добрих спортских резултата тако да ћемо бити у ,,великом проблему” да изаберемо најбоље. Још једном честитам свим освајачима овогодишњих признања и надам се да ће многи изградити успешне каријере – рекао је председник Спортског савеза Шапца Милан Ђенадић.

Младен Лазић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар