Спортска хала „Зорка“ ускоро у власништву Града

Једногодишњи преговори око куповине Спортске хале “Зорка” од тренутног власника АИК банке приведени су крају. Купопродајни уговор биће стављен и на разматрање у Скупштини града Шапца, а већ од 1. децембра, захваљујући Уговору о коришћењу, шабачки спортисти ће се вратити на “Зоркин” паркет.

(Фото: ФБ страница Зорка Хала)

Спортска хала “Зорка” ускоро ће прећи у власништву града Шапца. Договор са АИК банком је постигнут, а како је истакнуто, неће се ићи преко процењене вредности од 700.000 евра.

– С великим поносом и задовољством истичем да смо имали разговоре који су трајали скоро годину дана. Капитални објекти треба да буду у власништву града. Не треба да купујемо паркинге и површине око капиталних објеката већ треба да купујемо капиталне објекте овог града. Нећемо се удаљити од оквира процена од две године а које су биле везане за цену објекта. На задовољство свих Шапчана имаћемо спортски објекат у свом власништву – рекао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Сва договорена решења биће стављена и пред одборнике Скупштине града Шапца, а док се не заврши купопродајни процес реализоваће се Уговор о коришћењу Спортске хале “Зорка”.

– Најважнија ствар је урађена. Завршени су преговори. Договор је постигнут. Оно што је на нама је да оно што је договорено са партнерима из АИК банке спроведемо. Град Шабац има своје процедуре, као што и банка има своје. Посебно ми је драго, на чему је и градоначелник инсистирао на тим састанцима, да нећемо чекати да све те процедуре буду завршене него ћемо гледати да наши спортисти уђу у халу пре тога тако да ћемо паралелно са Уговором о купопродаји имати и Уговор о коришћењу – нагласио је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца

Иако ће врхунским шабачким спортистима бити враћена хала на употребу у Градској управи не одустају ни од градње нове спортске дворане.

– Од тога не одустајемо. Само смо желели пре изградње новог спортског објекта, за који је потребно доста времена и новца, да обезбедимо адекватне услове за наше врхунске спортисте куповином хале “Зорка” – истакао је градоначелник Пајић.

Током преговора постигнут је и договор да спортисти, уколико се заврше све потребне техничке припреме, већ од 1. децембра почну да користе халу за тренинге. Последња утакмица на “Зоркином” паркету одиграна је пре више од годину дана када је Металопластика играла СЕХА лигу. Међутим, око четири године објекат је затворен.

Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар