СНС Шапца: Згађени изјавом Мила Ђукановића

Градски одбор Српске напредне странке Шабац згађен је изјавом председника Црне Горе Мила Ђукановића у којој је председника Србије Александра Вучића упоредио са Хитлером, а митрополита Јоаникија назвао „крвавим митрополитом“.

Имајући у виду шта је све Ђукановић у протеклих неколико година изрекао на рачун српског народа, са жаљењем констатујемо да нисмо изненађени овим најновијим изливом мржње према Александру Вучићу и Србима. И сам се некада декларишући као Србин, председник Црне Горе, наставља традицију својих претходника, који су одричући се од свог народа постајали крволоци.

Посебно је жалосно што се Мило Ђукановић на председника Србије Александра Вучића и митрополита Јоаникија јада Хрватима, вероватно чврсто верујући у новокомпоновани „монтенегрински“ историјски наратив да су Црногорци заправо Црвени Хрвати. Не желимо да улазимо у мотиве нечије етничке идентификације.

Ипак, очигледно је да Милу Ђукановићу треба кривац за веома лоше политичке потезе због којих је изазвао гнев у Црној Гори, па му је најлакше да за своје неуспехе кривицу свали на Александра Вучића и Србе. А управо је Мило Ђукановић, у грчу због све извеснијег политичког краја, доносио одлуке које би постиделе и нацисте.

Покушај укидања Српске православне цркве, игнорисање чак 30 одсто грађана Црне Горе који се изјашњавају као Срби, само су неки од потеза човека који упоређује председника Србије са Хитлером. У Црној Гори Мила Ђукановића, Срби у јавној управи малобројнији су него у Хрватској, земљи која је извршила етничко чишћење незабележено у историји.

У Црној Гори Мила Ђукановића црквени великодостојници морају покривени панциром да уђу на црквено имање. У Црној Гори Мила Ђукановића Србима се не признаје право на језик, историју, културу, религију … Цетињем под контролом Мила Ђукановића оре се усташки стихови Марка Перковића Томпсона који позива на клање Срба, а поезија истог аутора може се чути и на таласима црногорске државне телевизије. Тај Мило Ђукановић се усуђује председника Александра Вучића да поистовети са Хитлером.

Мило Ђукановић не крије да не жели Србе у својој држави. Више пута смо од његових сарадника, министара и других обожавалаца слушали како прижељкују Србима судбину својих сународника у Независној држави Хрватској. У исто време сународнике црногорског председника у Србији нико не одваја од домицилног становништва.

Јасно нам је да је сада веома популарно Србе оптуживати за сва зла овог света. Питамо се само, да ли ће иједна организација цивилног друштва и у Црној Гори и у Србији, или неки од политичара који не пропуштају прилику да оптуже Србију када неко попреко погледа страног држављанина, исто учинити и у овом случају?

(Извор: СНС Шабац)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар