fbpx

СНС Шапца: Зеленовићу није света српска застава, али јесте сопствени портрет

(Фото: Шабачки лист)

Градски одбор Српске напредне странке Шабац жели јавно да постави питање лидеру Заједно за Србију Небојши Зеленовићу зашто су му уста пуна говоранција о слободи, док истовремено спочитава Шапчанима слободу да подржавају председника државе? Најлицемерније од свега је што је згражавање бившег градоначелника Шапца над мишљењем његових суграђана баш у дану који је посвећен српском јединству, слободи и националној застави. У дану када је 1918. године српска војска пробојем Солунског фронта решила Велики рат.

Питамо се ако Небојши Зеленовићу није света државна застава, шта му је свето? Можда његов портрет којим је у току предизборне кампање излепио аутобусе градског превоза? Или његова слика коју је суграђанима давао уз течни сапун и две табле витамина током ванредог стања? За Небојшу Зеленовића, Шабац у којем он није градоначелник је Северна Кореја. Сви се сећамо да је током његове страховладе, када је неколико људи деценијама одлучивало у име осталих, Небојша Зеленовић поистовећивао Шабац са Швајцарском.

Господине Зеленовићу, не може бити пристојан онај човек који потцењује другачије мишљење. То је заоставштина Ваше политике, а како можемо да видимо тврдоглаво настављате истим путем који вас је пре годину дана у родном граду одвео у опозицију. Није пристојно народ који другачије мисли поистовећивати са нацистима, а илустровати их кукастим крстом, због чега сте на крају завршили пред судом. Не може се слободоумност доказивати полтронством онима који отворено лобирају за Велику Албанију, а управо су они Ваше друштво последњих месеци. Не треба, стога, да Вас чуди што сте се згадили и суседима у Вашој месној заједици.

У време партијских и идеолошких другова Небојше Зеленовића, у Србији се агресија НАТО пакта која је однела на хиљаде невиних живота, називала „интервенцијом“ или „кампањом“. Пре него што је Српска напредна странка дошла на власт, о херојима који су живот дали за одбрану отаџбине није се смело говорити. А у Србији Александра Вучића, српском народу је враћена слобода да без попреких погледа и осуда могу уздигнуте главе да кажу да су Срби. Зато је разумљиво зашто се грађани Србије поносе председником Александром Вучићем, а зашто се Небојша Зеленовић и његови политички другови стиде председника које су њихове партије изнедриле.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар