СНС Шапца: Зеленовићева напрасна брига за здравство је лажна и лицемерна

Градски одбор Српске напредне странке Шабац сматра да је напрасна брига Небојше Зеленовића за стање у здравству у нашој земљи лажна и лицемерна. Бивши градоначелник Шапца зове народ на протест испред Дома здравља у Новом Саду, прозивајући републичку, али и власт у овом граду да су “некомпетентни да се изборе са изазовима које носи пандемија Ковида”. Заборавио је само овај новопечени еколошки активиста да спомене да је установа испред које је заказан опозициони здравствени бунт недавно реновирана и да је то учинила управо власт којој спочитава да је “некомпетентна”.

Бивши градоначелник Шапца показао је шта мисли о здравству још док је био на власти у свом граду. За амбуланту у насељу Јевремовац, коју су грађани чекали годинама, неколико пута је изливао темељ и то увек у предизборној кампањи. Бригу Небојше Зеленовића за здравство препознајемо и у отказима за лекаре у шабачком Дому здравља који нису хтели да скупљају сигурне гласове за Вука Јеремића. А бринуо је лидер партије Заједно за Србију и свих оних година када је одбијао да из буџета града издвоји средства за израду пројектне документације за реновирање и доградњу Опште болнице. Тек када је Српска напредна странка дошла на власт у Шапцу, овај новац је издвојен.

Лако је сада Небојши Зеленовићу да обилази Србију и критикује све што су други урадили, јер ни он нити било ко од његових другара који су до 2012. године били на власти, прстом нису мрднули да побољшају услове у здравственим установама у Србији. О томе какво је стање у српском здравству било док су владали Зеленовићеви другови, довољно је да се присетимо случаја тадашњег министра здравља који је отпутовао у Немачку како би му била урађена хируршка интервенција која важи за рутинску.

Од почетка епидемијске кризе, у Србији су отворене чак четири ковид болнице. У данима када је западноевропским земљама била немогућа мисија да набаве респираторе, маске, заштитна одела, Србија је захваљујући председнику Александру Вучићу све то имала. Када је кренула јагма за вакцинама против Ковида 19, наша земља је међу првима започела масовну имунизацију становништва, поново захваљујући председнику државе. А ту је и производња руске и кинеске вакцине …

Након дугог низа година, Институт “Торлак” обновио је производњу вакцине против сезонског грипа. Нове болнице и домови здравља широм Србије, отварање породилишта тамо где их никада раније није било, најсавременија опрема, само су део улагања у здравство у последњих девет година.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар