fbpx

СНС Шапца: Зеленовић против Србије и српског народа, препоручује се за новог Бранковића

Градски одбор Српске напредне странке Шабац осудио је позив посланика Небојше Зеленовића, бившег градоначелника Шапца и копредседника странке „Заједно“, упућен Ненаду Рашићу, такозваном министру за заједнице и повратак у привременим приштинским институцијама, да се прикључи зелено-левом блоку и, како је навео, „пусти Косово да се развија као све остале eвропске земље“, наводи се у саопштењу које је потписао председник тог одбора др Живан Бајић.

„Овакве изјаве штете Србији али и недужном народу на Косову и Метохији, а веома су опасне када долазе из редова српских политичара. Добро разумемо потребу да се буде опозиција, критикује власт када доноси непопуларне потезе, али не разумемо порив да се иде против интереса сопствене земље и њеног народа. Такву мржњу никакви политички поени не могу опрати“, истиче се у саопштењу ГрО СНС у Шапцу.

„Шта подразумева флоскула “пустити Косово да се развија као свака Европска земља”?!Одлично разумемо шта значи пустити, оставити, занемарити, али нас брине тако олако пуштање и одрицање од сопствене земље коју су нам преци изборили и оставили у наслеђе. Олако предавање земље Лазареве долази само од оних који ту исту не сматрају својом“.

„Наша дужност је да бранимо народ који је баш ту градио огњишта своја, а ви нам отежавате јер сада морамо да чувамо и од вас самих који се зарад ситних интереса продајете за веће Европејце од Европљана. Заборављате право и правду, истину и слободу! Забринути смо због спремности да се удружите са сваким ко је противник Александра Вучића, без обзира на намере и однос према народу свом. То само говори о похлепи за влашћу, искључујући потребе Срба на Косову и њиховог живота у сопственој земљи“, истичу шабачки напредњаци,а Зеленовићу поручују:

„Својом изјавом сврстали сте се у ред Куртијевих Срба усред Србије. Не требају нам непријатељи са стране, јер не знамо како да утишамо наше у сопственој земљи који се дижу против свог народа. Препоручујете се за улогу Вука Бранковића само за мало политичке пажње. Како ћете се после ове изјаве вратити у Шабац и међу Шапчане само Ви знате. Ако Вам је до народа уопште стало!“

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар