СНС Шапца: Зеленовић и Петровић уназадили Шабац, закон изигран махинацијама

Небојша Зеленовић је за време своје владавине онемогућио реконструкцију болнице, Шабац је у том периоду остао и без спортске хале, а памтимо и да је бесомучно асфалтирао већ асфалтиране улице у ужем градском језгру. Срамотно је што неко ко је пуних 20 година провео на власти није био у стању да обезбеди ни бесплатан превоз за најстарије суграђане, а управо је то учинила нова градска власт за мање од годину дана.

Иза две деценије власти Небојше Зеленовића, Душана Петровића и осталих бивших демократа, у Шапцу није остала ни пристојна локална путна мрежа, али се наш град зато може „похвалити“ астрономским дуговима које су направили они који сада глуме екологе и борце за слободу. Градски одбор Српске напредне странке Шабац, подсећа да је бивши градоначелник Небојша Зеленовић због ненаменског трошења новца из буџета у висини од пет милиона евра, чак, и одговарао пред судом, али се није нашао иза решетака пошто је изиграо закон и тај случај је застарео, истиче се у саопштењу Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу.

За време владавине Небојше Зеленовића у Шапцу није било листе чекања за вртиће, с обзиром на то да је месечна надокнада била најскупља у Србији, па већина родитеља децу није ни уписивала. Небојша Зеленовић је за време своје владавине онемогућио реконструкцију болнице, Шабац је у том периоду остао и без спортске хале, а памтимо и да је бесомучно асфалтирао већ асфалтиране улице у ужем градском језгру. За то време, наши суграђани у приградским и сеоским срединама могли су да сањају не само асфалт, већ и шљунак. За њих је важило правило да морају додатно да плате сређивање путева, за разлику од градског језгра, где такав намет није постојао.

Захваљујући „домаћинском“ управљању Небојше Зеленовића, Шабац је постао препознатљив по дивљим депонијама, па је држава морала недавно да уложи 1,5 милиона динара како би било санирано 11 оваквих сметлишта. А овај новац могао је да буде потрошен другачије. Због „домаћинског“ односа према свом граду и суграђанима, држава ће помоћи Шапцу да плати милијарду динара дуга који је остао иза тих „домаћина“. Не треба бити стручњак да се замисли шта је корисније за толики новац могло бити урађено у Шапцу. Али, биће потрошен за исправљање брљотина које су нам остале иза Небојше Зеленовића.

Срамотно је и што неко ко је пуних 20 година провео на власти у једном граду, није био у стању да обезбеди ни бесплатан превоз за наше најстарије суграђане, а управо је то учинила нова градска власт за мање од годину дана. Сматрамо да је бивше градско руководство имало и више него довољно времена да реши кључне инфраструктурне проблеме, међу којима је најважније питање водоводне мреже. Примера ради, дужина водоводне мреже у Шапцу је 424 километара, а у Лозници дупло више – 900 километара. Овим је Шабац, град у којем живи 115.884 становника, по дужини водоводне мреже у рангу с Љубовијом, а ова општина има 17.025 становника.

Српска напредна странка показала се као партнер својим грађанима, и да за нас предизборна обећања не остају на речима. Зато је посета председника Србије Александра Вучића Шапцу, ускомешала духове бивших властодржаца, јер је на видело изашла сва њихова бахатост и неспособност. Осим аутопута Рума – Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице који се увелико раде, председник Александар Вучић најавио је улагање у шабачку болницу у висини од 40 милиона евра, као и изградњу нове спортске хале. Грађани Србије већ су навикли да обећања која да председник Александар Вучић буду испуњена, и зато нам је јасна нервоза новопеченог еколога Небојше Зеленовића који није умео да почисти ни једну једину дивљу депонију у свом граду, наводе шабачки напредњаци.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар