СНС Шапца: Поносни смо на председника Вучића

(Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл)

Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу након обраћања јавности председника Александра Вучића, констатује да је по ко зна који пут потврђено да руководство државе не намерава да призна нашу јужну покрајину као независну државу. Ово је свима јасно осим неколицини домаћих финансијски добростојећих активиста који желе да обесмисле преговоре између Београда и Приштине. 

Да је председник Србије решен да искључиво дијалогом оконча вишевековни проблем, јасно је и привременим приштинским властима, Европској унији, као и свим западноевропским и дипломатама северноатлантског пакта. На минулом састанку у Бриселу, председник Александар Вучић, поново је показао свету да преговарамо са незрелим политичарима, недораслим историјској прилици да започнемо ново поглавље у односима два народа. 

Показао је, као много пута до сада, да је Србија озбиљна држава, модерна, толерантна и спремна на компромис. И да имамо црвену линију преко које не прелазимо. И да ћемо се у сваком тренутку борити за интересе наше земље и нашег народа. С друге стране, ови који би да буду држава, не дозвољавају ни одржавање литургије у православном храму. Пошто су се побринули да Срби скоро нестану, ни нашим мртвим сународницима на Косову и Метохији не дају да почивају у миру, већ им сваки дан руше споменике и раскопавају гробове. 

Упркос великим притисцима, провокацијама, неспретним и наивним потезима да Београд изађе из дијалога, али и нападима на преостале малобројне Србе на Косову и Метохији, одлучност председника Александра Вучића да Београд и даље учествује у дијалогу са приштинским привременим властима, мало је рећи, изазива наше дивљење. Морамо да приметимо и да многи који су се критички односили према председнику Вучићу, изражавају велико задовољство начином на који се он бори за Косово и Метохију.

Због свега овога, поносни смо на нашег председника. Поносни смо што је подигао Србију, што више нисмо на коленима и што поново идемо уздигнуте главе. Поносни смо што на челу државе имамо одлучног председника који не дозвољава да било ко Србију гази и што се не предаје упркос бесомучним и подмуклим ударцима, при чему су често мета и најближи чланови његове породице.

А свима онима који и даље тврде да је Александар Вучић издајник, желимо да поручимо да своју енергију уместо на несхватљиву мржњу према председнику државе употребе на учење како се мудром дипломатијом, стрпљивошћу и преданошћу бране интереси отаџбине. Од Александра Вучића могу много да науче.

(Извор: ГО СНС Шабац)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар