fbpx

СНС Шапца: Никада не смемо заборавити злочине тадашњих светских моћника

Поводом годишњице почетка агресије НАТО пакта на нашу земљу, Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу подсећа грађане да никада не смемо заборавити злочине почињене од стране тадашњих светских моћника над једном сувереном државом на самом крају 20. века.

Током 11 недеља бесомучног бомбардовања бачено је 22.000 тона пројектила, 15 тона осиромашеног уранијума, разорене су школе, вртићи, мостови, здравствене установе, разрушено 25.000 стамбених објеката …

Пре 24 године под изговором да „спречавају хуманитарну катастрофу“, неки који су себе доживљавали као светску силу, сматрали су да је легитимни циљ бомбардовање цркава, возова, пијаца, аутобуса. Наши страдалници били су им само „колатерална штета“.

У ваздушним нападима на голорук народ који је 78 дана са зебњом гледао у небеса, рањено је 6.000 цивила. Убијено је 2.500 грађана Србије, међу којима је 79 деце. И све ово без трунке човечности, самовољно, мимо међународног права и одобрења Савета безбедности Уједињених нација.

Никада нећемо дозволити да се забораве наша деца: трогодишња Милица Ракић, двогодишњи Марко Симић, једанаестомесечна Бојана Тошовић, шестогодишњи Бранимир Станијановић, седмогодишњи Иван Иванчић, трогодишњи Марко Ивановић и још десетине малишана.

Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу подсећа да се сваког дана морамо сећати и наших војника, полицајаца и добровољаца, наших хероја родољуба који су положили своје животе за свој народ и своју државу.

Да се никада не заборави!

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСKА НАПРЕДНА СТРАНKА ШАБАЦ

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар