СНС Шапца: На трагедији српског народа не смеју се прикупљати политички поени

Преко 4.000 Срба протерано са својих векових огњишта, на десетине повређених, осморо убијено, 800 српских кућа порушено, 35 цркава и манастира спаљено… И све то пред очима међународне заједнице која је требало да спречи насиље над српским народом на Косову и Метохији.

Колико год светски моћници окретали поглед на другу страну у намери да не виде злочине над Србима, наша дужност и обавеза је да памтимо шта се нашем народу догодило пре 19 година. И ово питање мора да превазиђе све поделе и сва наша неслагања. А поврх свега да не буде предмет дневно-политичких размирица.

На трагедији српског народа не смеју се прикупљати политички поени. Нажалост, међу нашим сународницима има и таквих. Било их је и пре 19 година. И тада су ћутке посматрали избегличке колоне са југа наше земље, ломљење крстова на српским православним богомољама, очај и безнађе, прогон народа из својих домова.

Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу подсећа да мартовски погром мора да нам буде опомена да смо у својој трагедији сами. За разлику од оних који би страдањем српског народа поново да исписују странице националне историје, за нас мир нема алтернативу. Зато је политика коју спроводи председник Александар Вучић једини пут за опстанак српског народа у нашој јужној покрајини и сигуран начин за очување државног интереса Србије, каже се у саопштењу за јавност Градског одбора СНС у Шапцу.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар