СНС Шапца: На мосту синхронизована акција да би се изазвало крвопролиће (ВИДЕО)

Оно што је евидентно јесте да је овом акцијом руководио бивши градоначелник  Шапца Небојша Зеленовић. А поред њега су били представници бившег руководства града почев од Душана Костадиновића, заменика градоначелника и других чланова Већа, високопозиционираних  људи који су двадесет претходних година руководили овим градом.

Мићић, Пајић и Бирманчевић пред медијима

Српска напредна странка најоштрије осуђује било какав физички и насилан покушај мењања воље грађана, као и одузимање права на слободно кретање, поручено је са конференције за новинаре ГО СНС у Шапцу.

– Најоштрије осуђујемо било какво спутавање, односно одузимање могућности људима да се слободно крећу када желе и где желе. А то је управо био случај  у суботу на шабачком мосту. Непримерено је  да се стотинак људи  који другачије мисле  окупе и да блокирају читав један град, људе који преко шабачког моста  желе да оду  у други део наше земље, да оду до Београда, Новог Сада и других места на територији државе Србије – рекао је др Александар Пајић, повереник ГО СНС Шабац.

Суботњи немири на шабачкм мосту очигледно су више него синхронизовано вођена акција како би се намерно изазвали сукоби, истакао је Пајић.  

– Оно што је евидентно је да је овом акцијом руководио бивши градоначелник  Шапца Небојша Зеленовић. Али оно што је симптоматично је да су  поред њега  били сви представници бившег руководства  града почев од Душана Костадиновића, заменика градоначелника и других чланова Већа, високопозиционираних  људи који су двадесет претходних година руководили овим градом – нагласио је Пајић.

Због кршења  Устава Републике Србије, ускраћивања слободе кретања, изазивања нереда и насиља који су довели до угрожавања живота и здравља људи др Бобан Бирманчевић, повереник ГО СНС Шабац и народни посланик, данас је поднео кривичну пријаву  Основном јавном тужилаштву у Шапцу  против Небојше Зеленовића, Душана Костадиновића, Душана Туфегџића и Владимира Терзића.

– Потпуно свесни да ће организовањем скупа који није одобрен и за који нису добили одобрење од надлежног органа кршити Устав и  онемогућити људима  да се слободно крећу  и угрозити њихове животе,  потпуно свесни тог чина,  они су то ипак урадили  што јасно показује  да су имали намеру  да изазову нереде и да  у тим нередима покажу да могу да узму правду у своје руке  и да се понашају онако како су се понашали  у претходних двадесет година – истакао је Бирманчевић.

За изазивање нереда и наношења тешких телесних повреда поднете су и кривичне пријаве против Драгана Миловановића Црног и Стефана Васића.

– Овако изгледа демократија Небојше Зеленовића, Драгана Ђиласа, и целе екипе  која покушава да немирима  и блокадама Србије  поново дође на власт. Ово је доказ како они замишљају  демократију. То демократија и Драгана Ђиласа и Небојше Зеленовића и целе те криминалне екипе  – додао је Бирманчевић показавши фотографију тешко повређеног Душана Прокића. 

Кривичне пријаве морају бити процесуиране у складу са законом, нагласио је др Бобан Бирманчевић.

– Као чланови Српске напредне странке нисмо ни суд ни тужилаштво. Ми само тражимо да правосуђе реагује  у складу са законом  и да људи који су се дрзнули да ограниче кретање другима, да им угрозе животе и њихово здравље  једноставно за то морају одговарати.

Изазивање грађанских сукоба, на чему очигледно инсистира опозиција, није опција нити ће бити, поручио је Радивоје Мићић, повереник ГО СНС у Шапцу.

– Зашто ово радите? Шта је крајњи циљ оваквих ваших деловања? Да ли желите да изазовете оно што је ваш портал одмах исти дан навео – „Грађански рат  почиње у Шапцу“. Сви сте били сведоци. Могли сте то да прочитате. Да ли то хоћете? А све су индиције да се ка томе иде. Погледајте шта се још на истом  мосту исти дан десило. Десило се каменовање српских аутобуса у којима седе српски грађани. Ово није први пут да се аутобуси са српским грађанима каменују. То се Србима дешавало и у Штрпцима и на другим местима – рекао је Мићић.

Сви они који желе да искажу своје неслагање у вези било ког закона, поступка, дешавања у граду Шапцу и Републици Србији то могу учиити законским путем, нагласио је др Александар Пајић.

– Позивам Небојшу Зеленопвића да на шабачком Тргу организује сва своја протестна дешавања, да уредно  пријави скуп 48 сати раније, да одреди људе  који ће бринути о безбедности свих и да на шабачком Тргу  говори шта хоће, колико дуго хоће и пред ким хоће. Да ли је то сто људи или је петсто, хиљаду, потпуно је небитно. Битно је да грађани Шапца буду безбедни, да никада више не дођемо у ситуацију да група од стотину људи испровоцира грађане Шапца  који су одреаговали – рекао је Пајић.

Насиљу се мора стати на пут јер не постоји никакво оправдање да се применом силе остварују било каква права, поручено је са данашње конференције ГО СНС у Шапцу. 

Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар