СНС Лознице: Где је био Зеленовић када је њихов финансијер угрозио животе 120 деце

Жалосно и лицемерно је да Небојша Зеленовић који није био способан да води локалну политику, коме су грађани Шапца ускратили поверење, покушава да се са неким небитним људима у политичком животу Лознице представи као наводни борац за интересе грађана Лознице, каже се у саопштењу Градског одбора СНС-а у Лозници.

Лозница одавно није под шабачким шињелом и зато данас крупним кораком напредује у сваком погледу. То је видљиво пре свега у изузетном повећању привредне активности, доласку нових инвеститора, огромним улагањима у здравство, образовање, младе, пољопривреду, предузетништво и све видове инфраструктуре (путну, комуналну, енергетску, спортску).

Питамо се и подсећамо нашу и ширу јавност где су ови лицемери били када је шабачка тровачница и њихов главни финансијер неодговорним радом у руднику Зајача угрозио животе више од 120 деце.

Њихови инспектори за заштиту животне средине су имали налоге да фингирају анализе стања на терену, па је по њима тобоже све било у реду. Није било штетног утицаја на животну средину, није било опасности по здравље и безбедност људи, а свет је обишла слика више од 120 деце која су имала огромне количине олова у крви што су потврдиле и многе међународне организације након спроведених анализа у европским лабораторијама.

Памте грађани Горње Борине, Зајаче, Пасковца, Воћњака какве је боје била вода која је текла у Штири тих година, какав су ваздух удисали, памте и поплаве и наносе штетних материја, пропадање усева све док ова власт није издвојила више од 200. милиона динара за санацију депоније у Зајачи.

Шта нам то данас они нуде? Да ли мисле да народ има тако кратко памћење?

Грађани Лознице, а и Србије имају своје легитимне представнике који су се све ово време делима показали као бескомпримисни борци за интересе свога народа, свога града, своје државе.

Нема рудника у Лозници све док се у складу са законима ове земље не спроведе процедура од стране најеминентнијих установа и недвосмислено покаже да ће у процени утицаја на животну средину, здравље и безбедност људи бити испоштовани стандарди у складу са законом Републике Србије, али и европском праксом и стандардима.

То су до сада безброј пута јасно и гласно поновили и Председник државе, и Премијерка и ресорна министарства, али и представници града Лознице. Зато је наша порука јасна: “Грађани Лознице не брините! Уколико буде потребе ви ћете се о томе питати и путем референдума”.

А порука Зеленовићу и његовим налогодавцима је ” Марш из овог града!”, поручују лознички напредњаци.

(Извор: infolo.rs)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар