Снимање филма “Индиго кристал” у Шапцу

Градоначелник Шапца др Александар Пајић вечерас је обишао екипу филма “Индиго кристал” који се протеклих двадесетак дана снима у Шапцу. Филмско остварење младог Шапчанина Луке Михаиловића је дебитантско  редитељско дело које је подржао и град Шабац.

Снимање ноћних сцена филма “Индиго кристал”, редитељског првенца Луке Михаиловића , на Винаверовом тргу у Шапцу и овога пута привукло је велику пажњу Шапчана. Дипломски рад, на чијем је сценарију Михаиловић радио три године, сниман је прертходних дана по жељи младог редитеља у његовом родном граду. 

– Свакако је био лични доживљај јер ја  сам из  Шапца  и први пут кад сам се вратио после дужег периода био је тај налив емоција. Доста ствари се ту променило и онда је било јако инспиративно да се напише  прича о нечему што сам гледао и доживео цео живот. Овај сценарио  је у старту био нешто што је као основа, скелет. Нешто што ће на самом снимању сваки из екипе да унесе део себе и да то постане заправо нешто заједничко, а  не нешто што је један човек направио – рекао је Лука Михаиловић.

Миодраг Радоњић, који потписује продукцију заједно са Милошем Аврамовићем, игра једну од главних улога.

– Један од ретких филмова који је целокупно снимљен у једном граду  а да то није Београд. Мислим да је то јако важно генерално за нашу културу и кинематографију  у том смислу што ће публика имати прилику да види неке нове слике, нове локације. Наравно да је ово и једна, пре свега, лична прича пошто је редитељ  филма Шапчанин тако да је то исто тако један разлог зашто смо овде. Желим  овом приликом да се захвалим граду Шапцу, руководству града Шапца, полицији и свим Шапчанима. Заиста смо лепо дочекани и некако имам утисак да су сви Шапчани и грађани  који дођу да гледају, снимају, учествовали  у томе да нам помогну да се обезбеде што бољи услови  за снимање. Моја идеја да испродуцирам овај филм, пре свега била је мотивисана тиме да побољшам услове рада на филму с обзиром да је овај пројекат започетак као  дипломски филм Луке Михаиловића, и он јесте дипломски филм, али мислим да смо успели да подигнемо да буде на професионалном  нивоу и да направимо што бољи филм уз помоћ  моје продукције – истакао је Миодраг Радоњић.

Подршка младом редитељу стигла је и од  Градске управе града Шапца, а филмску екипу на сету обишао је и градоначелник др Александар Пајић.

– Ово је заиста доказ да град Шабац улаже  и у образовање, али и у младе људе који ће нас представљати не само у Шапцу  него и широм Републике, односно широм планете. Сигуран сам да улагање у овакву врсту уметности јесте и међународна промоција града Шапца – нагласио  је градоначелник Пајић.

Поред већ искусних колега попут  Шапчанке Нине Јанковић, у дебитантском Михаиловићевом филмском остварењу заиграле су и младе  глумачке наде – Павле Менсур, Денис Мурић, Милош Петровић и многи други.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар