Смотра фијакера у Дреновцу (ГАЛЕРИЈА)

Четврта фијакеријада данас је отворена на фудбалском игралишту у Дреновцу. Учествовало је више од 50 фијакера, а осим љубитеља ових племенитих животиња из шабачког краја, на дреновачку фијакеријаду стигли су и гости из Срема, Баната и Бачке. Свечаном отварању присуствовали су помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић и градоначелник Шапца др Александар Пајић.

,,Министарство пољопривреде увек ће подржати овакве манифестације. Веома је битно да се вратимо традицији и негујемо нашу културу. Овакве манифестације су добродошле, а и људи су се ужелели дружења”, рекао је Богићевић, помоћник министра пољопривреде.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да ће Град наставити да подржава манифестације које негују културу ових крајева.

,,Шарм прошлости и романтике данас је оживљен у Дреновцу где је организована Четврта фијакеријада са циљем да се сачува културна баштина и окупе сви љубитељи коња и коњичког спорта. Дреновац и даље одржава традицију неговања коња, иако је све мањи број домаћинстава који се баве њиховим узгајањем. Ова манифестација прилика је да се старији суграђани присете прошлих времена када су овакве појаве биле свакодневне, али и могућност да се млади забаве и провозају фијакерима”, истакао је Пајић.

Након свечаног отварања дреновачке фијакеријаде, уследила је парада фијакера кроз село, културно-уметнички програм и такмичење фијакериста. Фијакеријаду су организовали Савет месне заједнице Дреновац уз подршку Туристичке организације града Шапца, а под покровитељством Града Шапца.

(Фотографије: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар