Скупштина: Град Шабац финансијски стабилан, јавна предузећа у суфициту (ГАЛЕРИЈА)

Данас је одржана 9. седница Скупштине Града Шапца са 22 тачке дневног реда, међу којима је једна од најзначајнијих била Разматрање и усвајање извештаја о буџету за првих шест месеци 2021. године. Извештај који се нашао пред одборницима показује да је Град финансијски стабилан и да је пуњење буџета у посметраном периоду било изузетно позитивно.

– Уз велику помоћ Владе Србије и председника Александра Вучића успели смо да завршимо претходну годину без задуживања града, иако смо, подсетићу кренули са буџетом у ком је фалило 300 милиона динара. Доказали смо да се озбиљно понашамо према средствима грађана, остварени приходи су за 477 милиона већи него приходи у истом периоду прошле године. На дан 30. 6.  имали смо на рачуну више од 1,1 милијарди динара. Јавна предузећа су остварила суфицит од укупно 114 милиона, а само је ЈКП ,,Стари град“ у дефициту нешто више од 11 милиона, али је то предузеће на крају претходне године имало губитак од 79 милиона – истакао је градоначелник др Александар Пајић.

Он је рекао да је поносан на кадрове који су на челу јавних предузећа, „јер смо изабрали младе и образоване људе који су одговорним и предани радом направили велике бенефите“. – Сигуран сам да оваквим односом према буџету на крају године нећемо имати никаквих проблема и да ће он остати стабилан. Настављамо даље! – био је категоричан Пајић.

Одборници шабачког парламента су, између осталих, усвојили и одлуку којом се одобрава суфинансирање пакета грађевинских мера енергетске ефикасности, затим предлог годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2021. годину  и предлог оперативног плана одбране од поплава на водотоцима другог реда на територији града Шапца…

(Фотографије: Шабачки лист)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар