fbpx

Шкоро: Искреност се не може научити и то је проблем Небојше Зеленовића

Опозиција прозрела Зеленовића, пао на „Утиску недеље“

Члан Скупштине слободне Србије Срђан Шкоро оценио је данас да део опозиције из зелено левог блока, проширујући захтеве еколошких протеста, покушава себи да припише заслуге за све што се дешава на улицама Београда и Србије, преноси дневни лист Данас.

Шкоро је, упитан да ли опозиција, проширујући захтеве, хоће да преузме еколошке протесте, за агенцију Бета рекао да је њихов проблем „у томе што они не разликују изборни протест од (актулених грађанских) протеста“.

„Немам никаве сумње да онај део опозиције који претендује да се зове страначко покушава на било који начин да себи упише као поен све ово што се дешава на улицама Београда и Србије, све те блокаде, и то им није први пут“, рекао је он.

Навео је да је суштина у томе да се искреност не може научити и да то људи на улици препознају, а што је, како је рекао, проблем и (председника Отворене грађанске платфоре Акције Небојше) Зеленовића и других.

„Ово што грађани протествују и траже нема никакве везе са изборима пошто половина тих грађана неће уопште изаћи на изборе, нити их интересује судбина било које странке, нити да ли ће (нека странка ) имати онолико или оволико посланика, и то је оно што они заборављају или се често заборави када су оваке ситуације“, рекао је Шкоро.

Додао је да, упркос томе, покушавају да на себи својствен начин то себи припишу као неку заслугу, или као неки будући потенцијал гласова за изборе.

Шкоро је навео и да организацију „Крени промени“ и људе који су изашли на улицу због, како је рекао, ужасног стања и свега што се дешава у земљи, а које заиста не занима природа политичких коалиција.

„Бојим се да ће ово бити увертира у нешто што смо већ гледали на оним пређашњим протестима Савеза за Србију и „1 од 5 милиона“ где се град по град полако гасио тако што су се у организацију убацивали такозвани поуздани људи из странака“, рекао је Шкоро.

Подсетио је да је и сам учестовао у тим протестима.

„Нисам стизао, док су ти протест и трајали да се бавим тиме шта се у позадини дешава јер они (протести) морају да расту и нарастају…а у позадини су се управо дешавале овакве ствари које су сада, стицајем околности у једној емисији избиле јавно“, рекао је он и подсетио на синоћну емисију „Утисак недеље“.

„Оно што је за мене после синоћне емисије „Утисак недеље“ додатно страшно је то да је Не давимо Београд, практично само неколико сати после заједничког захтева са Зеленовићем и (еколошким активистом Александром Јовановићем) Ћутом о проширењу захтева практично ретерирало и оградило се од Зеленовића зато што су видели да им то што се дешава у емисији не иде у прилог“, рекао је он.

Шкоро је оценио да и то говори о природи тих и таквих коалиција које су суштински неискрене, те напоменуо да се ни неискреност нигде не учи, али се покаже у датим околности.

Представник Покрета „Крени промени“ Саво Манојловић оценио је у недељу да би нови захтеви демонстраната разводнили еколошке протесте.

Извор: Данас

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар