Школа у Мајуру добила спортску халу од 1.000 квадрата (ВИДЕО)

(Фото: Шабачки лист)

Поводом отварања спортске сале у Основној школи „Мајур“ у Мајуру, министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је Шабац. Најпре је на састанку са представницима града, разговарано о плановима за унапређење спортске инфраструктуре и начинима за подстицање младих за укључивање у спортске активности. Потом је уследило свечано отварање мултифункционалне спортске сале у Мајуру, изграђене средствима Комисије за јавна улагања Владе Републике Србије, уз помоћ и подршку града и месне заједнице у реализацији захтевног пројекта.

Површина нове спортске сале износи хиљаду метара квадратних. Има 125 места на трибини, опремљене свлачионице, као и додатни, пратећи простор. Министар омладине и спорта Удовичић истакао је важност изградње оваквих објеката за наставни процес, као и ваннаставне активности и бављење рекреативним и професионалним спортом.

(Фото: Шабачки лист)

Шабац с поносом носи епитет града спорта, и у том правцу ћемо наставити – да развијамо спортски дух код младих и да обезбеђујемо услове и могућности за бављење физичком активношћу, навео је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Осим изградње спортске сале, у Основној школи „Мајур“ комплетно је реновирана школска града и надограђен спрат, чиме је простор проширен за нове кабинете и учионице. На овај начин, стекла се и могућност да од наредне године школа ради по принципу сви у једној смени.

Школу у овом највећем шабачком приградском несељу, која ове године обележава 134-годишњицу постојења, похађа 650 ученика, о којима брине 80 запослених. Од јесени, у школу у Мајуру ће кренути нова генерација од 70-торо првака.

Погледајте и наш видео прилог који је припремила Славица Гајић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар