fbpx

Школа у Белој Реци добија здраву воду за пиће (ГАЛЕРИЈА)

Снабдевање здравом пијаћом водом свих ученика и запослених у ОШ “Војвода Степа” у Белој реци биће обезбеђено захваљујући Градској управи града Шапца која је обезбедила средства за бушење преко потребног бунара.

– Школа је урађена пре сто четрнаест  година, а никада није имала континуирано снабдевање водом јер је зависила од природног пада и од тога да ли неки извори имају у току сушног периода воду или не. Са овом бушотином  решавамо питање воде. Завод за јавно здравље Шабац испитаће  квалитет воде и врло брзо пустићемо не само техничку него и потпуно исправну воду за пиће за све малишане у овој школи – рекао је др Александар Пајић, градоначелмик Шапца

Вишедеценијски проблем школе у Белој реци биће решен на свеопште задовољство ученка, запослених и мештана овог поцерског села.

– Велики значај за ОШ “Војвода Степа”, нарочито за ово издвојено одељење у Белој реци које броји 29 ученика и 14 предшколаца. Дуги низ година имамо проблем са водом која је зависила од природног тока. Кад је имало воде било је и у школи. Кад је није било онда су настајали проблеми. Мештани ове месне заједнице и запослени школе ангажовали би се  да би створили техничку воду како би је имали ученици и помоћни радник за одржавање  хигијене школе – истакао је Добросав Тушановић, директор ОШ “Војвода Степа” у Белој реци.

Деца су брига свих нас. Зато чинимо све да они имају праве услове не само за образовање него и за здраво одрастање у својим селима, поручио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар