„Симка“ отвара производни погон, нових 120 радних места за Шапчане (ВИДЕО)

(Фото: Град Шабац)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је данас фабрику ,,Кенди раш” која производи различите врсте крема, крем бананица и какао табли. У наредном периоду у оквиру исте групације планирано је отварање ,,Симке” која ће из Врања свој производни погон преместити у Шабац. Вредност ове инвестиције је око 8 милиона евра. Градоначелник Пајић истакао је да је изузетно поносан што ће доласком ,,Симке” бити отворено 120 нових радних места за Шапчане.

,,Обишао сам најслађу фабрику у Шапцу, ,,Кенди раш”. На овом месту запослено је 140 радника и под кровном конструкцијом има око 3,5 хиљаде квадрата. Домаћи кондитори као што су крем бананице и Пандалада, остварили су одличне резултате на тржишту, а део производа из ове компаније намењен је извозу. Највише ме радује што је у Шапцу у наредном периоду планирано отварање ,,Симке”. Тиме ће бити дограђено 6 хиљада квадратних метара. Жеља нам је да што више инвеститора отвори нове и прошири постојеће производне капацитете”, истакао је градоначелник Пајић и додао да је изузетно задовољан што је држава уложила огромна средства у изградњу аутопута Рума – Шабац, новог моста преко Саве, и брзе саобраћајнице Шабац – Лозница, јер ће ова инвестиција учинити Индустријску зону у Шапцу топ дестинацијом за улагање.

Сувласник фирме ,,Кенди раш” Раде Јоксимовић истакао је да ова фирма већ десет година послује у Шапцу.

,,Седиште фирме је у Београду. Планирамо отварање ,,Симке” у наредном периоду где ће се производити чоколада врхунског квалитета, која ће се дистрибуирати на светско тржиште. Изузетно смо задовољни условима рада у Шапцу. Шабац је идеална дестинација јер је близу Београда где нам је дистрибутивни центар за целу Србију. Изградњом новог аутопута и моста преко Саве, ми ћемо за 40 минута стизати до Београда”, казао је Раде Јоксимовић и додао да Шабац има изузетно квалитетну радну снагу.

Погледајте и наш видео прилог.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
1

Прочитајте још

Оставите коментар