Седница Одбора за здравство и породицу Скупштине Србије одржана у Шапцу

(Фото: Град Шабац)

Осма седница Одбора за здравство и породицу Скупштине Републике Србије на тему актуелна епидемиолошка ситуација и информисање о вакцинацији становништва Мачванског округа данас је одржана у Шапцу. Ово је друга седница Одбора која је одржана ван седишта у Београду, а председавао је др Дарко Лакетић. Седници је присуствовало 12 посланика, а учешће у раду узели су и директори здравствених установа са територије Мачванског округа.

– У граду Шапцу има више од 50 одсто суграђана који су примили прву дозу вакцине против вируса корона, и 41 одсто оних који су примили две дозе. Само 15 наших суграђана хоспитализовано је у шабачкој Oпштој болници. Одговорност наших суграђана показује се на делу, али не смемо да станемо. Потребно је да се сви вакцинишемо! Морамо промовисати вакцинацију међу младим суграђанима, јер од њих зависи да ли ћемо задати последњи ударац ковиду 19 – истакао је градоначелник др Александар Пајић.

Дом здравља у Шапцу спроводи имунизацију и у селима, а држава је обезбедила све четири врсте вакцина. – Вакцинација је једнако живот, навео је градоначелник, и зато ћемо учинити све да наши мобилни тимови стигну до најстаријих становника у руралним крајевима.

На седници је разговарано и о томе како да држава помогне граду Шапцу. Саслушане су потребе овдашњих здравствених установа како у кадровима, тако и у опреми. – Сигуран сам да ће скупштински Одбор, у сарадњи са Министарством здравља, наћи начин да се граду Шапцу помогне, јер борили смо се јако и поштено све време. Потрудићемо се да нашим суграђанима побољшамо како услове лечења, тако и услове за превенцију болести – навео је др Александар Пајић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар