Савет за екологију о стратегији управљања комуналним отпадом (ВИДЕО)

У Шапцу је одржана четврта седница Савета за екологију и зелену економију. Чланови Савета као пример добре праксе циркуларне економије навели су пословање компаније Комекс, а расправљало се и о предлогу мера и стратегији управљања комуналним отпадом.

Разматрани су извештаји са до сада формираних радних група и изнети ставови по питању проблема управљања комуналног отпада и стварања дивљих депонија.

Савет за екологију и зелену економију града Шапца позвао је све заинтересоване грађане Шапца да изнесу евентуалне примедбе и сугестије из области екологије. Прилику за разговор Шапчани су имали 20. априла на првим Отвореним вратима.

Очекивања али и активности Савета усмерена су и на реализацију комбинованог компостирања зеленог отпада и муља из постројења за пречишћавање отпадних вода. Погледајте наш видео прилог.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар