Сарадња здравствених установа за ефикаснију борбу с ковидом

На иницијативу директора Опште болнице Шабац, др Слободана Поповића, одржан је нови радни састанак ове установе и представника домова здравља из Шапца, Богатића, Владимираца и Коцељеве. Иначе, од почетка избијања епидемије ови састанци су редовни.

Организација рада установа, међусобна координација, испомоћ и деловање као једна целина, као и правовремено дијагностиковање и тријажа, све у циљу збрињавања и  ковид позитивних и нековид пацијената, биле су теме у фокусу састанка.

На основу досадашњег искуства током борбе са ковидом, договорен је још ефикаснији модел свакодневне комуникације и координације што ће допринети интензивирању међусобне сарадње и функционисању здравствених установа као јединственог тима.

Такође, договорено је да се наставља раније успостављен континуитет оваквих радних састанака,  праћење и прилагођавање ситуацији, свако у пољу свог деловања и заједнички – на превенцији и изналажењу начина за превазилажење изазова.

У време када се повећава број новоинфицираних, поново упућујемо апел грађанима да се вакцинишу и тако заштите себе и своје ближње, да буду одговорни и поштују прописане заштитне мере, порука је са овог састанка здравствених радника.

(Извор: Болница Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар