Шапцу бесповратно 80 милиона динара за реализацију пројекта „Паметан град – град будућности“

Александар Пајић (Принтскрин)

Кабинет министра за иновације и технолошки развој одобрио је бесповратно 80 милиона динара Граду Шапцу за реализацију пројекта „Паметан град – град будућности“, у оквиру програма подршке иновативних капацитета јединица локалне самоуправе на територији Републике Србије и јавног конкурса. Овим пројектом обухваћени су следећи сегменти: уградња система за евиденцију слободних паркинг места, уградња система СОС сигурних тачака, систем за узбуњивање и заштите од поплава, успостављање система за праћење саобраћаја на путевима ради јавне безбедности у близини школских објеката и на прометним локацијама, успостављање интелигентне раскрснице и главног мониторинг центра.

– Све то ће значајно допринети да технолошки развијамо систем безбедности у граду и да овим пројектом заједно идемо ка Шапцу граду будућности, где ће много тога бити значајно другачије. Све оно што нисмо годинама контролисали сада ћемо успоставити на врхунском нивоу, да Шабац буде попут других модеран, паметан град по мери човека – истиче градоначелник др Александар Пајић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар