Шапцу 12,5 милиона динара за услуге социјалне заштите

(Фото: Кабинет градоначелника)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је у Палати Србије са министарком за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Даријом Кисић Тепавчевић потписао Уговор о наменским трансферима у социјалној заштити за 2021. годину, у висини од 12,5 милиона динара. Наменским трансферима финансирају се услуге социјалне заштите из надлежности јединица локалне самоуправе.

„Велики део средстава биће употребљен за финансирање услуге лични пратилац, која је намењена деци са сметњама у развоју, као и услуге персонална асистенција, намењена одраслим особама са инвалидитетом. Свесни потребе и значаја константне бриге и подршке за најосетљивије категорије становништва, Град Шабац ће и у наредном периоду наставити да развија нове и унапређује постојеће услуге социјалне заштите“, истакао је Пајић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар