Шапчани санирају последице олујног ветра

Шапчани од раног јутра санирају последице невремена а стоваришта грађевинског материјала раде пуном паром.

– Радим на стоваришту више од двадесет година и не памтим кад је оволико људи прошло за једно преподне. Буквално се чекало у редовима од отварања. Ретко који кров је остао читав у целим насељима како је које ветар захватао. Понестаје нам на залихама и црепа и летви. Викенд је, па су сви пожурили док се не затвори да покупују шта им треба. Чујем да ни мајстори не могу да се нађу нити да постигну да поправе толика оштећења на крововима – каже Горан, продавац на стоваришту.

Они који су “прошли добро”, са мањом штетом где је ветар однео тек понеки цреп, сами поправљају кров, кажу, бар за “прву руку” док не нађу мајстора. Већина пак, има озбиљнијих проблема. Летео је цреп, а поломљене су и летве које га држе за конструкцију. Ни сви олуци нису прошли без оштећења.

– Морам да заменим око 150 црепљика, ни једна која је одлетела није остала читава. Најгоре је то што морам дизати пола крова, а тек сам урадио нову фасаду. Не могу ни да сабирам колико ће све коштати да се врати у нормалу. Таман човек одахне кад заврши велики посао, кад оно ето, за пет минута оде све до врага. Али, добро, шта је ту је. Дошао сам да купим цреп, ово је пето стовариште на којем тражим и не могу да нађем исте као на остатку крова. Мораћу да пазарим какав год само да покријем, кажу биће још кише – објашњава Милорад Ј. из Шапца.

Текст и фото: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар