Шапчани домаћини Републичког такмичења из историје за осмаке

(Фото: Град Шабац)

Основна школа ,,Лаза К. Лазаревић” домаћин је овогодишњег Републичког такмичења из историје за ученике осмог разреда. Такмичење, на којем учествује 240 ученика и 200 професора историје из целе Србије, организује ,,Друштво историчара Србије”. Свечаном отварању републичког присуствовао је и градоначелник Шапца др Александар Пајић.

– Поносни што наши ученици постижу врхунске резултате на свим такмичењима основних и средњих школа. Данас су Град Шабац и Основна школа ,,Лаза К. Лазаревић“ домаћини Републичког такмичења из историје за основце. Ви сте будућност нашег друштва, његова нада у боље сутра. Познато је да историчари памте оно што други заборављају, зато се надам да ће сви учесници из Шапца понети само лепе успомене – истакао је градоначелник Пајић.

Он је обећао да Град Шабац наставити да улажемо у образовање, јер је то, како је рекао, наша обавеза – залог за даљи просперитет заједнице.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар