КП „Водовод“: Алкохолисаност и немар возача камиона

(Фото: ЈКП „Водовод“)

Поводом сабраћајне незгоде која се догодила данас у Улици Војводе Јанка Стојићевића у Шапцу, приликом које се откачио део дизалице камиона ЈКП „Водовод“ и одарио у једно путничко возило, саопштењем за јавност одласило се ово градско јавно предузеће. Саопштење преносимо у целости:

„Око 10 часова у улици Војводе Јанка Стојићевића дошло је до саобраћајне незгоде у којој је учествовало једно путничко возило и камион ЈКП Водовод Шабац. По првим информацијама нема теже повређених. Лице које се налазило у путничком аутомобили је прегледано у Шабачкој болници, и чека се званичан налаз лекара. У незгоди је начињена већа материјална штета на путничком возилу.

Полиција је одмах изашла на лице места и начинила записник. Камион ЈКП Водовод Шабац је, по налазу полиције, технички исправан, и у незгоди није оштећен. Одмах након окончања записника полиције враћен је у саобраћај. Возач камиона је алкотестиран на лицу места, и имао је 0,45‰ алкохола у крви. Упућен је одмах у Шабачку болницу да би се узео материјал за додатне анализе на присуство и других опијата.

Поред алкохолисаности, узрок несреће је и намар возача ЈКП Водовод Шабац. Највероватније, након коришћења дизалице на камиону, возач није прописно обезбедио опрему на возилу за безбедан повратак у саобраћај. Услед тога леви стабилизатор се у току вожње у кривини „извукао из лежишта“ и изазвао удес са возилом које се кретало у супротном правцу.

На место удеса изашло је и лице за безбедност и здравље на раду ЈКП Водовод Шабац и начинило записник. На основу свих чињеница и изјава у току је покретање дисциплинског поступка против возача.“

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Шабац – град будућности”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар