fbpx

Сајам даровитости сутра у Шапцу

Међународни дан даровитих ученика обележиће се сутра у сали Шабачке гимназије. На Сајму даровитости, у организацији града Шапца, представиће се шабачке школе и друге установе и организације које се баве образовањем.

Ана Маринковић

У сали Шабачке гимназије сутра од 12 часова одржаће се Сајам даровитости. Организатор је град Шабац у сарадњи са ПУ “Наше дете”, Центром за стручно усавршавање Шабац, Васпитачким удружењем “Сунце” и Друштвом учитеља Шабац.

– Град Шабац, у сарадњи са институцијама и организацијама образовања организује Сајам даровитости на Међународни дан даровитих ученика – 21. март са жељом да се ова тема учини актуелном, како би наши млади, талентовани и креативни људи добили максималну подршку локалне заједнице за развој својих капацитета и талената – истакла је Ана Маринковић, начелница Одељења за друштвене делатности у Градској управи града Шапца.

Шабачке школе и друге установе и организације које се баве образовањем представиће се на двадесет четири штанда.

– Сајам ће почети музичким програмом и представљањем учесника, након чега ће присутни бити у прилици да посете штандове – рекла је Ана Маринковић.

Сајам даровитости је манифестација која се реализује у оквиру пројекта “Научни центар – фабрика идеја за 21. век” који се средствима Европске уније и града Шапца финансира кроз програм ЕУ ПРО плус.

– Пројекат је у претходном периоду представљен јавности. Подсећања ради, главна активност је усмерена на реконструкцију објекта у оквиру комплекса на Летњиковцу и успостављања Научног центра за децу и младе – нагласила је начелница Ана Маринковић.

Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар