fbpx

„Сајам даровитости“ привукао велику пажњу Шапчана

Из сале „Шабачке гимназије“ данас је послата прелепа слика талентованих ученика који су освајали награде на републичким и међународним такмичењима. Кроз манифестацију „Сајам даровитости“ на 24 штанда представиле су се све шабачке школе и друге установе и организације које се баве образовањем.

Град Шабац издваја велика финансијска средства за подршку образовним установама. Преко милијарду и 315 милиона на годишњем нивоу издвајамо за предшколско, основно и средње образовање, истакао је овом приликом градоначелник Шапца др Александар Пајић, који је и отворио сајам.

Сајам даровитости је манифестација у склопу пројекта „Научни центар-фабрика идеја за 21. век“ који се средствима Европске уније и града Шапца финансира у оквиру пројекта ЕУ ПРО плус. Пројекат је у претходном периоду представљен јавности, а главна карактеристика је усмерена на реконструкцију објекта у оквиру комплекса на Летњиковцу и успостављање Научног центра за децу и младе.

ЕУ је за ово издвојила 180 хиљада евра а град Шабац 280 хиљада евра, пре свега за инфраструктуру и опремање павиљона који ће моћи да приме преко 40 талентоване деце на Летњиковцу.

Ово је пример интегралног пројекта где се у сарадњи са 4 партнера осмишљавају наставни програми за талентовану децу, додаје Драгана Новаковић, менаџер сектора за инфраструктуру у оквиру програма ЕУ ПРО ПЛУС.

Учесници пројекта очекују да прве госте, талентовану децу из целе Србије, у летњиковачким павиљонима угостимо током лета.

Текст и фото: Данка Ловчевић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар