Шабачки спортисти успешни током протеклог викенда

Спортски савез града Шапца организовао је данас конференцију за медије. На првој у низу, које ће се одржавати сваког уторка од 10 часова, шабачки спортисти најавили су своје предстојеће мечеве, а разговарало се и о протеклом периоду испуњеном успешним резултатима.

На конференцији за медије Спортског савеза града Шапца, која ће се организовати сваког уторка од 10 часова, сумирани су спортски резултати у протеклом периоду и најављена нова такмичења.

– Долазимо са још једном победом у Првенству. Играли смо у Вршцу и тамо смо добили. Било је тешко гостовање јер то је екипа међу последње пласираним на табели. Није било нимало лако али смо успели то да добијемо. Већ се окрећемо екипи “Војводине” и КУП утакмици коју играмо већ у среду на домаћем терену у 19.30 часова у хали Шабачке гимназије. То је за нас јако тешка утакмица и могу слободно рећи најбитнија у сезони. Даћемо све од себе да ту утакмицу победимо и одемо на завршни турнир – поручила је Олга Степановић из Женског кошаркашког клуба “Дуга”.

И фудбалери “Мачве” већ сутра имају прилику за ново доказивање против екипе “Жаркова” што је уједно и прва такмичарска утакмица у овој години.

– Све је спремно. Протеклог викенда смо играли у Инђији и одиграли смо једну заиста одличну утакмицу. Резултат није у нашу корист али игра охрабрује. Сутра дочекујемо екипу “Жаркова” од 17 часова. Имамо императив да победимо и да остваримо наш примарни циљ, а то је пласман у плеј оф – истакао је Филип Пејовић, помоћни тренер ФК “Мачва”.

На међународној спортској сцени значајан успех постигли су такмичари Теквондо клуба “Летњиковац”.

– Најпре смо имали такмичење у Албанији, Г2 турнир за сениоре где је наступила сениорска репрезентација и нажалост нико није освојио медаљу. Након тога су учествовали кадети. Јана Лукић је први пут учествовала на турниру “Г” класе и освојила сребрну медаљу после три победе. Имајући у виду да су освојене само три медаље у свим узрастима у Србији по томе је овај успех још значајнији. Самим тим скупља бодове за одлазак на Светско првенство које ће бити у августу у Бугарској. Истог викенда имали смо такмичење у Београду “Омега куп”. На том такмичењу, које је међународног карактера, учествовало је дванаест такмичара из нашег клуба и освојено је десет медаља. Од тога три златне – рекао је Иван Карајловић, ТК “Летњиковац”.

Освајање сребрне медаље у Албанији за Јану Илић је добра припрема за предстојећи “Г1” турнир у недељу у Софији у Бугарској. Поред Јане учествоваће још два сениора, један кадет и један јуниор.

– Освојила сам друго место на предзадњем “Г2” турниру у Албанији у Драчу. Имала сам три победе. Прво коло сам победила Хрватицу око петнаест бодова разлике, друго коло сам победила Црногорку око петнаест поена разлике, а треће коло сам победила Гркињу око 20 поена разлике. На крају финале. Нисам се снашла. Противница је имала, могу слободно да кажем, више среће. Изгубила сам за око три, четири бода у финалу – истакла је Јана Лукић, ТК “Летњиковац”.

Успешни су били и рвачи “Витеза”.

– Протеклог викенда наступили смо на такмичењу у Кањижи за узраст у тринаест млађих пионира са девет такмичара. Узели смо пет медаља. Злато, два сребра и две бронзе. За мене то је одличан успех. Наредног викенда чека нас Регионално првенство у Петровцу на Млави тако да се надамо новим успесима – нагласио је Иван Гладовић, тренер РК “Витез”.

Међу најуспешнијим “Витезовим” рвачима био је Алија Арјан.

– Имао сам четири борбе, Било је јако тешко. Освојио сам златну медаљу. Рвао сам до 60 килограма. Најтежи ривал ми је био у четвртини финала – рекао је Алија Арјан.

Спортски савез града Шапца и у наредном периоду наставиће са својом подршком спортистима, како у појединачним тако и у колективним спортовима.

– Спортски савез града Шапца свим својим члановима пружа пуну логистику у свим областима – у области права, постоји правна служба, књиговодства и финансија – књиговодствена служба, техничке службе. Од овог тренутка уводимо још једну услугу за све чланове Спортског савеза града Шапца. Сваког уторка на овом истом месту биће сабрани резултати свих клубова који су у Шапцу а чланови су клупског савеза. Резултати од претходног викенда, а биће и најављено све оно што ће се догађати током те седмице и наредног викенда. Наша жеља је да на овај начин пружимо прилику и оним клубовима који се баве мање заступљеним спортовима у медијима да имају ту видљивост, да се чује И за њихове резултате и надам се да ће ово бити један од иницијалних каписли да и они покушају да постижу боље резултате и да се пласирају у виши ранг такмичења – истакао је Милован Ђенадић, ПР Спортског савеза града Шапца.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар