fbpx

Шабачки спортисти импресивно обележили Дан заставе (ГАЛЕРИЈА)

Са тробојкама у рукама, Дан српског јединства, слободе и националне заставе данас је на импресиван начин обележиило више од две стотине шабачких спортисткиња и спортиста, чији се клубови такимиче у националним ранговима. Прелепе слике са својих спортских терена послали су рукометаши чувене Металопластике – Еликсира, рукометашице Медицинара, фудбалери Мачве, ватерополити Шапца, кошаркашице Дуге, босери Мачве…

Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички обележавају Република Србија и Република Српска, а празнује се у знак сећања на 15. септембар 1918. године када је наша војска пробила Солунски фронт и успесима на бојном пољу најавила скори завршетак Великог рата. Овај празник је први пут свечано прослављен прошле године, на Савском тргу, код споменика Стефану Немањи у Београду.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Шабац – град будућности”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар