Шабачки Дом здравља добио из програма прекограничне сарадње теренац за најтеже болеснике

Служба шабачког Дома здравља „Др Драга Љочић“ добила је данас нов аутомобил марке „сандеро степвеј“, два лаптопа и портабилни ултразвучни апарат за потребе мобилног тима палијативног збрињавања и кућног лечења. Донација је део пројеката „Супорт лајф“ (Подржи живот), а реализована је кроз програм прекограничне сарадње Србије и Хрватске.

– Ова вредна донација за шабачки Дом здравља од око 210.000 евра, финансирана из фондова Европске уније, несумњиво ће олакшати функционисање мобилних палијативних тимова. На овај начин они ће бити још доступнији за пружање здравствених и социјалних услуга у сеоским подручјима за особе са инвалидитетом, старе, беспомоћне и хроничне пацијенте, посебно када се ради о тешко оболелим који нису у стању да дођу до здравствене установе. Поред тога што ће унапредити и убрзати лечење пацијената, повећаће и безбедност запослених – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Ово је треће возило добијено из пројекта Европске уније. У Дому здравља наводе да ће возило користити за теренски рад, како би стизали до најудаљенијих села и пацијената који су у терминалној фази болести, односно најтежих пацијената. Пројект ЕУ захтевао је да буде оформљена картотека од најмање 200 пацијената, а према последњој евиденцији на подручју Дома здравља је 247 пацијената оболелих од најтежих болести.

(Фото: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар