fbpx

Шабачки бувљак, од свачег по нешто (ГАЛЕРИЈА)

Шабачки бувљак једно је од најпосећенијих места у граду од уторка до недеље. Ударним данима – уторком, петком и недељом, на бувљу пијацу дође и по неколико хиљада људи и нико се не врати празних руку.

Звало се пијаца, бувљак или као у Шапцу “бандера”, место је на којем се увек може наћи све: половна гардероба највише привлачи жене, док се мушкарци окупљају око тезги са техничком робом и алатом. Било да је у питању хаљина или рецимо, бицикл, све је, бар према уверавању продаваца – оригинал!

Највећу пажњу привлаче места са набацаним хрпама одеће, а да би се дошло до жељеног комада, мора мало и да се помучи и добро “зарони”. Нешто је лакша варијанта ако се крене у потрагу за паром патика или деловима за техничку робу, а овде може да се пазари веш и усисивач, завесе и лампе, уџбеници, лектира, књиге..

Ретко ко се са “бандере” врати без бар једне кесе у руци. И ретко ко се на шабачки бувљак не врати поново,по још неки комад „маркиране” половне робе из Аустрије и Немачке за мале паре.

Текст и фотографије: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар