Шабачка Топлана спремна за предстојећу грејну сезону

(Фото: Град Шабац)

Топлана у Шапцу извршила је све неопходне ремонте и комплетан систем припремила за предстојећу испоруку топлотне енергије, закључак је после данашње посете градоначелника др Александра Пајића и народног посланика др Живана Бајића овом јавном комуналном предузећу, и разговора о спремности постројења за нову грејну сезону, који су имали са директором Рајком Шушићем.

– Оно што је важно јесте да заједничким снагама радимо на обезбеђивању алтернативних извора енергије, да на време одреагујемо уколико дође до проблема са гасом. У складишту имамо 400 тона мазута, припремили смо горионике, котлове, а са робним резервама договарамо накнадно пуњење. За наше суграђане је најважније да неће доћи до поскупљења грејања – истакао је градоначелник Пајић.

Због велике енергетске кризе, Европу и свет очекује врло неизвесна и тешка сезона, због чега је са овог састанка упућен и апел свим суграђанима да се заједнички да допринос штедњи енергије.

– Од овог момента свако домаћинство треба да крене са штедњом, како би грејна сезона протекла без проблема, а Град ће учинити све да на време обезбеди све што је неопходно за нормално функционисање Топлане и испоруку топлотне енергије нашим суграђанима – навео је др Александар Пајић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Шабац – град будућности”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар