Шабачка црква прославила Петровдан

(Фото: Град Шабац)

Саборна црква Светих апостола Петра и Павла у Шапцу прославила је данас храмовну славу – Петровдан. Свету литургију је служио епископ шабачки Лаврентије, а овом духовном чину и ломљењу колача, уз свештенство, монаштво и бројне вернике, присуствовао је и градоначелник Шапца др Александар Пајић. Тим поводом градоначелник се захвалио Епархији шабачкој на позиву да заједно прославе Петровдан.

– Хвала на позиву Епархији да прославимо празник посвећен Светим апостолима Петру и Павлу. Драго ми је што смо празник обележили у присуству великог броја верника, а који смо сви заједно духовно оснажили. Град Шабац и Епархија шабачка имају добро сарадњу, што је посебно важно у овим тешким временима, када смо суочени са епидемијом корона вируса. Важно је да поштујемо наше обичаје и традицију и да се боримо да деци оставимо бољу будућност“, истакао је градоначелник др Александар Пајић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар