fbpx

Шабац достојанствено обележио градску славу – Друге Тројице (ГАЛЕРИЈА / ВИДЕО)

Светом архијерејском литургијом у Саборној цркви Светих апостола Петра и Павла, свечаном литијом градским улицама и резањем славског колача испред зграде Градске управе, данас је обележена слава града Шапца – Друге Тројице. Богослужењу су присуствовали представници града, велики број верника, младих свештенство и монаштво.

Са великом радошћу, као домаћин славе Града, присуствовао сам Светој литургији у Саборној цркви Светих апостола Петра и Павла, а потом сам се придружио свештенству, монаштву и суграђанима у литији централним градским улицама. У част празника, ком се сви највише радујемо, испред Градске управе уз молитву поломили смо славски колач.

– Веома сам поносан и захвалан што је ове године највећи број наших суграђана и људи из свих сфера друштвеног живота учествовао у литији и исказао верност према цркви и свом граду. Славећи данашњи празник, обавезујемо се да не заборавимо ко смо, да чувамо нашу историју, културу, веру и обичаје, јер чувајући традицију стварамо залог за будућност да бисмо нашу децу извели на прави пут. Нека нам овај дан служи као порука јединства и заједништва, а то је најважније у овим изазовним временима. Свим Шапчанима честитам славу, Друге Тројице! Нека нам је на здравље и спасење данашњи празник – истакао је градоначелник др Александар Пајић.

(Фото: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Шабац – град будућности”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар