Руси заинтересовани за градњу бањског, геотермалног комплекса у Владимирцима

Представници руске компаније “Триада” посетили су општину Владимирци. На састанку са Гораном Зарићем, председником општине, изражена је заинтересованост за изградњу бањског комплекса код термалне бушотине. Генерални директор компаније Марко Пејић, током презентације идејног решења за изградњу туристичке зоне одмора, истакао је да инвестиција вредна два милиона евра представља могућност за запослење око 70 радника.

Улагање у геотермалне изворе један је од природних потенцијала за развој бањског туризма у Општини Владимирци. С обзиром на обећање ресорног министарства да ће до краја године Општина Владимирци добити средства за ископавање термалне бушотине, међу будућим инвеститорима нашли су се и представници руске Компаније “Триада” са седиштем у Панчеву.

– Фирма „Триада д.о.о“ заинтересована је за куповину пет хектара земљишта у Општини Владимирци где би ми направили бањско место са око 120 соба за спавање за преко 250 људи. Приближна инвестиција је око два милиона евра. Око седамдесет нових радних места. Циљ нам је да проширујемо капацитете, да унапређујемо, да позовемо људе не само из Србије него и из иностранства и Руске федерације – рекао је Марко Пејић, генерални директор Компаније „Триада“.

Пре две године пројекат Рударског факултета потврдио је да је Општина Владимирци богата са термалним изворима. Локална самоуправа добила је истражно право за приступање извођењу радова на ископавању термалне бушотине. Уколико преговори са инвестоторима буду успешни одмах по ископавању термалне бушотине започели би радови на првој од планиране три фазе.

– Као председник општине могу рећи да сам задовољан са оним што сам видео и што је предложено. Мислим да ће Општина Владимирци, ако дође до реализације овог пројекта, од тога имати вишеструки интерес. Пре свега у самом развоју Општине Владимирци, затим у развоју туризма и у Владимирцима, а и у Мачванском округу. Надам се да ћемо ми до краја године започети радове на изради истражне бушотине и да ћемо оно што је потврђено пројектом Рударског факултета и доказати и доћи до термалне воде. Након тога можемо приступити јавном позиву. Ја се надам да ће фирма која је данас то презентовала и урадити у Владимирцима или неко ко буде заинтересован за изградњу нечег сличног у Владимирцима – истакао је Горан Зарић, председник Општине Владимирци.

По идејном пројекту бањски комплекс имао би капацитет од 120 лежајева, ресторан, мањи базен, концертни простор. Надлежни у Општини Владимирци, ишчекујући средства од ресорног министарства у износу од 10 милиона динара за ископавање истражне бушотине, истичу да би она била завршена у првој половини наредне године.

Оља Гавриловић

Фото: РТВ АС

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар