Ротаријанци даривали шабачке школе и вртиће

(Фото: Славица Гајић)

Шабачким основним школама и Предшколској установи „Наше дете“ додељена је донација Ротари заједнице. Ова хуманитарна акција организована је у циљу помоћи школству а у оквиру програма „Дронови за основне школе“ и „Године узлета“.

Директорима основних школа у Шапцу додељени су дронови у оквиру хуманитарне акције коју је Ротари клуб Шабац организовао у сарадњи са Ротари Дистриктом 24 83. У питању је 8 беспилотних летелица, дронова, које су обезбеђене за већину основних школа у Србији међу којима су и шабачке, у циљу учења програмских језика скреч и пајтон.

Донација је реализована у оквиру програма Глобал Грантова “Године узлета” и “Дронови за основне школе” у сарадњи са Министарством просвете и Уницефом.

Вртићу “Бамби” Предшколске установе “Наше дете” уручен је мобилни намештај и специјална опрема у домену информационо-комуникационих технологија. Циљ акције је да све школе и вртићи добију опрему и адекватну обуку на почетку нове школске године.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар