Реновирана библиотека средње Хемијско-текстилне школе у Шапцу

Ученици средње Хемијско-текстилне школе у Шапцу добили  су реновирану библиотеку. Тим поводом данас је реализован и пригодан програм, а договорена је и будућа сарадња са Музичком школом “Михаило Вукдраговић”.

После давдесет година  школска библиотека средње Хемијско-текстилне школе у Шапцу добила је нови изглед. За то су се побринули запослени, ученици и људи великог срца.

– Циљ реконструкције  првенствено је да ученике  вратимо у школску библиотеку, да им приближимо књигу, да покушамо да им мало у рукама  мобилне телефоне и  лап-топове замене књиге. Мислим да је књига ипак  највећи пријатељ  и да ће она  помоћи да створимо  боље  људе, а самим тим  боље друштво.  У реконструкцију ове наше  школске библиотеке  учествовали смо ђачким средствима које су помогли наши родитељи, сопственим средствима и донацијом. Овом приликом  посебно желим да захвалим  “Зорки керамици” која је у два пута  донирала керамичке плочице. Први пут за кројачку радионицу  100 квадрата, а други пут  у реконструкцију  наше школске библиотеке  исто са сто квадрата – рекао је Влада Кекић, директор средње Хемијско-текстилне школе.

Спој лепог и корисног на самом отварању новог простора обезбедили су   школски бенд, ученици са смера кројач, као и гости из Музичке школе “Михаило Вукдраговић” са својим професорима.

– Трудили смо се да направимо шарено, да за сваког буде по нешто и направили смо то на начин на који  можемо да се представимо  као школа која  није само хемијска или није само текстилна  него је и музичка, драмска, итд. Више ствари у једном   – истакао је Бошко Живановић, професор књижевности.

Овом  приликом успостављена је и успешна сарадња двеју шабачких школа на обострано задовољство.

– Музичка школа “Михаило Вукдраговић” има већ сарадњу са осталим школама али са радошћу  и задовољством смо  дошли данас да уприличимо овај диван догађај. Радујемо се што  ћемо моћи да сарађујемо и у будуће. Сарадњу смо  започели  са данашњим даном а свакако настављамо тако што ће нам ученици Хемијско-технолошке школе омогућити понекад  и неки костим. Вероватно ћемо имати  лепу сарадњу у даљем периоду – истакла је  Соња Живковић, директорка Музичке школе “Михаило Вукдраговић”.

Реновирана  библиотека средње Хемијско-текстилне школе поред дружења са књигама у наредном периоду биће и простор за уметничко стваралаштво – песму и музику, креативна интересовања и надахнућа младих. 

Текст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар