fbpx

Разговори Шапца и „Минта“ на највишем нивоу, договорена даља инвестициона улагања (ГАЛЕРИЈА)

Власник кинеске компаније ,,Минт“ Чин Џонг Хуа, који је из Кине дошао због завршетка радова на првој фабрици у Северозападној индустријској зони у Шапцу, као и реализације осталих инвестиција у граду, састао се данас у Градској кући са градоначелником Шапца др Александром Пајићем и сарадницима. Разговор је искоришћен да би се анализирало урађено и договорио наставак даљег инвестирања.

– Много сам срећан што је ова велика кинеска компанија изабрала Шабац за улагање и што је њихова инвестиција највећа у нашем граду у последњих 20 година, чија су улагања у првој фази вредности око 100 милиона евра. Прва фабрика је већ започела пробну производњу металних компоненти за шасије аутомобила, тренутно запошљава до 40 радника, а план је да се број запослених стално повећава. Изводе се и припремни радови на изградњи друге фабрике – рекао је градоначелник Пајић.

Он је истакао да је „важно да град са свим својим јавним предузећима уважава потребе свих инвеститора и да су да су они задовољни односом градске власти“. У прилог томе сведочи чињеница да је компанија ,,Минт“ у Северозападној радној зони купила четири парцеле укупне површине 48,53 хектара по купопродајној цени од 3,4 милиона евра.

– Лепа вест за све наше суграђане је да ова компанија у наредној години планира да запосли од 400 до 500 наших суграђана. Ово је само почетак. Настављамо са развојем свог града! – нагласио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Власник „Минта“ Џонг Хуа је навео да је ово његова прва посета граду Шапцу, те да са састанка носи изузетно позитивне утиске.

– Можемо да видимо врло ефикасну градску власт која нас је угостила. Започели смо инвестицију пре око годину дана и моје искуство са досадашњим инвестирањем у град је веома задовољавајуће. Из тог разлога имам веома велике планове за инвестирање у Шабац. Надамо се да ће наше инвестиције које се даље развијају привући велики број младих људи да остану у вашем граду, као и људе који су се одселили из Шапца да се врате и пронађу адекватно запослење у нашој компанији. До сада смо видели да људи у Србији раде веома напорно на личном развоју и труде се да тако допринесу развоју ваше земље. Надам се да ће се одлична сарадња са Градом и партнерски однос наставити, што ће наше инвестиције у наредном периоду још више убрзати- нагласио је Хуа.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар