Радовановић је Зеленовићу био је добар док су били у коалицији, сада га вређају

Сретен Радовановић (Фото: skupstinagradasapca.rs)

После поздравних речи на 8. седници Скупштине града Шапца, тзв. ботови странке Заједно за Србију и сателитских група грађана, обрушили су се на Сретена Радовановића, одборника покрета Западна Србија, до октобарске промене власти њиховог главног коалиционог партнера. Занимљиво је, међутим, да Радовановић интернет јуришницима Небојше Зеленовића није сметао, нити су га вређали док им је готово две деценије давао подршку. У име некадашње шабачке власти, као члан Градског већа, Радовановић је чак поздрављао јапанског амбасадора и честитао рођендан тадашњем цару Акихиту, а Шабачки лист се потрудио да пронађе његов официјелни говор, који преносимо у целини.

Даме и господо,

Част ми је да поздравим Његову Екселенцију Тошио Цунозакија, амабасадора Јапана у Србији, Томицу Милосављевић, министра здравља у Републици Србији, и све остале присутне.

Град Шабац још од 23. октобра 1982. године, када је потписна Повеља о братимљењу, негује братске и пријатељске односе са јапанским градом Фуђимијем. Град Шабац има и клуб пријатељства Шабац-Фуђими чији је председник Вуле Чекић.

У почетку је развијана културна сарадња, а у тешким годинама ратова и санкција наша браћа из Фуђимија су у више наврата упућивала несебичну помоћ за наше школе, сиромашну децу, децу са посебним потребама.

Такође смо имали прилике да у више наврата угостимо делегације из Фуђимија у нашем граду, чиме су развијани и продубљивани братски и пријатељски односи између наша два народа.

Град Шабац је неизмерно захвалан народу и Влади Јапана за све шти су учинили за наш град и земљу. И овај најновији израз добре воље амбасаде Јапана, који ће омогућити боље услове лечења за грађане Шапца, за нас представља још једну потврду нашег пријатељства и међусобног разумевања, али истовремено и подстрек да истрајемо на путу опоравка и развоја нашег града.

Ваша Екеселенцијо,

Честитамо Вам државни празник, рођендан Цара Техо Акихита кога ћемо у нашем граду свечано прославити дана 22. децембра 2009. године.

Ваша Екселенцијо,

Пренесите искрене и срдачне поздраве народу Јапана.

Хвала најлепше, члан Градског већа Сретен Радовановић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар