Први сусрет представника власти и имама исламске заједнице у Шапцу

Поводом Рамазанског бајрама, др Бобан Бирманчевић народни посланик у републичкој Скупштини и одборник у градском парламенту посетио је џамију Медина у нашем граду где је разговарао са имамом шабачким ефендијом Мухамедом.

Након дуго времена, ово је био први сусрет између представника власти и великодостојника исламске заједнице у Шапцу. Како је др Бобан Бирманчевић нагласио, из њему неразумљивих разлога, исламска заједница била је скрајнута, упркос чињеници да у овом граду живи значајан број муслимана. 

– Ефендија Мухамед је у нашем граду већ четири године, а ово је први пут да се састане са представницима структура власти. Ово је био наш први сусрет, упознавање, а разговарали смо о томе шта можемо да урадимо за наше суграђане исламске вероисповести. Договорили смо се да се убудуће чешће срећемо како бисмо на прави начин одговорили на потребе нашим суграђанима – истакао је др Бобан Бирманчевић.

Имам шабачки ефендија Мухамед изразио је задовољство посетом и нагласио да је сусрет протекао у пријатној атмосфери и пријатељском разговору. 

– Веома ми значи ова посета. Упознао сам их са верским прописима, обичајима, видели су какво је стање у џамији. А усагласили смо се да је потребна даља сарадња. Драго ми је што су се сетили да у Шапцу постојимо и као исламска заједница, заједница верске мањине и као верски објекат – рекао је ефендија Мухамед.

Уз др Бобана Бирманчевића, шабачку џамију Медина посетили су испред Месне заједнице Камењак Аљо Сакић, Ивица Живковић и Бајро Цицварић.

(Извор: Градски одбор СНС у Шапцу)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар