Први посао за доктора наука Јелену Товаровић са две факултетске дипломе

Јелена Товаровић

Градоначелник Шапца др Александар Пајић уручио је Јелени Товаровић решење о пријему у радни однос у Градску управу. Ово је за младу Шапчанку, особу са инвалидитетом, прво запослење од завршетка докторских студија психолошких наука.

Преко тридесет мотивационих писама слала је претходно млада Шапчанка Јелена Товаровић на разне адресе у потрази за послом. Ни два завршена факултета, један мастер и један докторат нису били довољна препорука да Јелена пронађе запослење.

У инвалидским колицима остала је као шеснаестогодишњакиња, наставила даље, не размишљајући о препрекама већ о будућности. И борби. За знање и усавршавање. Један послати си-ви, на крају је подстакао позив и понуду за посао, и то у њеном граду.

У кабинету градоначелника Шапца

Поносан сам што ће млада успешна суграђанка бити део нашег колектива као и на чињеницу да смо као град пронашли начин да јој помогнемо, навео је градоначелник Шапца.

Јелена је завршила Шабачку гимназију као носилац Вукове дипломе, а докторску дисертацију из психологије одбранила је на Филозофском факултету Универзитета у Београду са просечном оценом 9,67. Завршила је и мастер студије на програму Енглески језик и књижевност на Филозофском факултета Универзитета у Новом Саду са просечном оценом 9.71.

Учествовала је на бројним научно-истраживачким радовима и конференцијама у земљи и иностранству из области психологије. Већ за неколико дана, стечена знања имаће прилику да примени у Одељењу друштвених делатности градске управе. И да настави да учи и како сама каже, превазилази нове изазове.

Текст и фото: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар