Против короне и трећом дозом вакцине

Градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Немања Пајић данас су примили трећу дозу вакцине против Корона вируса. Том приликом истакнуто је да вакцинација нема алтернативу у борби против пандемије.

Вакцинација нема алтернативу у борби против корона вируса. Само стицањем колективног имунитета можемо се изборити са пошашћу двадесет првог века.

– Желели смо личним примером да покажемо да је једини прави излазак из ове ситуације која је задесила читав свет вакцинисање и ја сам данас, као градоначелник Шапца, примио трећу дозу “Синофарма”, а председник Скупштине трећу дозу другог произвођача. Апелујемо на наше суграђане да да се сви вакцинишемо како би смо се вратили нормалном животу. У граду Шапцу имамо 49.000 првих доза, 47.000 примљених других доза и 14.000 примљених трећих доза. Иде добро али, просто, имали смо један застој и ја молим суграђане, све оне који нису искористили могућност да приме вакцину, да то ураде. Једини прави, сигуран лек за сада је вакцина. Молим све да се вакцинишу да би смо живот у граду Шапцу и у целој држави вратили у нормалу – рекао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Последњих дана уочен је благи пораст одзива грађана за прву дозу вакцине против ковид-19 инфекције, а почела је и вакцинација против сезонског грипа.

– Претходних месеци тај се број на дневном нивоу кретао од 40 до 70 . У току јучерашњег дана је било 112 одзива. Такође нас радује што је одзив наших грађана за вакцинацију против сезонског грипа , која је кренула од 15. октобра, добар. Ми смо задовољни. Добили смо 5.950 доза. Апликовали смо преко 2.400. Значи, преко 40 посто већ је примило вакцину против сезонског грипа – истакла је др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља “Др Драга Љочић”.

На главном пункту за имунизацију против Ковида 19 у улици Попа Карана бр. 2 Шапчани могу примити и вакцину против сезонског грипа.

– Градске амбуланте ће апликовати вакцину против сезонског грипа – Друга здравствена, Четрврта здравствена, Чавић и приградска амбуланта Летњиковац. И у шеснаест сеоских амбуланти смо такође дистрибуирали вакцине против сезонског грипа и у пет против Ковида-19 – нагласила је др Јасмина Станковић.

У односу на претходни период уочен је и благи пад прегледа у Ковид- 19 амбуланти шабачког Дома здравља “Др Драга Љочић”. Са преко седамсто на дневном нивоу пао је на нешто мало више од шесто. И поред тога, нема опуштања, кажу у Дому здравља из којег је упућен и апел за преко потребну имунизацију суграђана против Ковид-19 вируса у наредном периоду.

Текст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар