Професионалци Министарства одбране у посети Шапцу (ВИДЕО)

(Фото: Град Шабац)

Данас су у посету Шапцу и знаменитим местима на територији Мачванског округа стигли професионални припадници Министарства одбране Републике Србије. Градоначелник Шапца др Александар Пајић свечано их је угостио у Градској кући и пожелео пријатан боравак.

,,Велико ми је задовољство што су активни припадници Министарства одбране изабрали да посете Шабац. Намера им је да обиђу природне лепоте нашег краја, а њих има на претек. На почетку овог интересантног путовања кроз прошлост, садашњост и будућност, угостио сам их у Градској кући. Шабац је кроз историју увек био у тесној вези са нашом војском.Помоћ током поплава које су задесиле наш град, или актуелни тренутак у борби против пандемије корона вируса, потврђује њену улогу и неопходност и у мирнодопским условима”, рекао је градоначелник Пајић и додао да му је жеља да стално унапређују сарадњу са овом институцијом, у коју грађани Србије, поред Цркве, имају највише поверења.

Пуковник Драган Котарлић, начелник Управе за обавезе одбране у Министарству одбране казао је да су сви људи који су дошли у посету Шапцу љубитељи историје и обилазака српских културно – историјских споменика и обележја.

,,Практикујемо једном у пролеће, једном на јесен да идемо путевима наше славне историје. Данас нисмо случајно одабрали град Шабац и Мачвански округ, јер има богату прошлост, почев од доба када се стварала модерна српска држава, од Првог српског устанка, боја на Мишару, вожда Карађорђа, па све до Другог српског устанка и самосталности српске државе. Такође, и када се бранила српска држава у Првом светском рату, највећа битка и највећа победа била је на Церу. Тај комплекс на Текеришу ћемо данас и обићи”, рекао је пуковник Котарлић.

Погледајте и наш видео прилог.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар