Проблем паса луталица и еколошка едукација

Чланови Савета за екологију и зелену економију града Шапца на петој по реду одржаној седници разматрали су проблем паса луталица којим се бави посебно оформљена радна група. Еколошка едукација још је једна од тема које су биле у фокусу данашњег скупа.

Проблем паса луталица којим се у оквиру Савета за екологију и зелену економију бави посебна радна група, мора се, према израђеној стратегији, сагледати са неколико аспеката, уз укључивање бројних чинилаца. Ово је дуготрајан процес и морамо бити упорни, истакли су чланови Савета.

На седници Савета формирана је стална радна група која ће се бавити еколошком едукацијом са нагласком на приближавање ове теме најмлађима. Пољопривреда и здрава храна издвојиле су се као посебне области којима ће се у наредном периоду бавити стална радна група. У изради је и годишњи извештај о раду Савета за екологију и зелену економију града Шапца.

Текст и фото: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар