Признања најуспешнијим спортистима у избору шабачког листа „Глас Подриња“ (ГАЛЕРИЈА)

Шабачки недељник “Глас Подриња” данас је доделио традиционална признања најуспешнијим спортистима и спортским колективима Подриња у 2021. години. Свечаности у Градској кући присуствовао је и градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Најуспешнијим спортистима и спортским колективима Подриња у 2021. години уручене су награде и признања на традиционалном 63. избору шабачког листа “Глас Подриња”.

– Увек је интересантно и увек је тешко јер некако конкуренција увек специфична, увек је јака и увек су доста изједначених резултата тако да је тешко унапред издвојити неког. Увек је то неко ситно вагање ко је бољи, ко је лошији. Нијансе пресуђују. Како стално кажем, сви добитници заслужују награду а имају неки И који нису добили а једнако је заслуже. Таква је ситуација. Ове као и претходне године због специфичне епидемиолошке ситуације додељујемо нешто касније признања али чувамо традицију да увек до краја текуће године прогласимо најбоље и најуспешније – истакао је Душан Благојевић, члан жирија “Гласа Подриња”.

Као и претходних година признања су додељивана у више категорија.

– Набројаћу добитнике најбитнијих признања. Најбољи спортиста Подриња за 2021. је Митар Паликућа, наш стоно-тенисер, најбоља спортисткиња Гордана Пешић, стрелац из Шапца. Оно што је специфично ове године је да су оба добитника појединачних награда у ствари и особе са инвалидитетом што показује напредак и развој тог спорта. Кајак клуб “Зорка” најбољи је спортски колектив у Подрињу. Истовремено, као и претходних година био је избор где су одлучивали читаоци путем гласања. Они су изабрали да Рвачки клуб “Витез” буде најбољи спортски колектив, Најбољи појединац је боксер Семиз Аличић, а најбоља спортисткиња атлетичарка Милица Познановић – рекао је Душан Благојевић.

Свако признање је мотив више за уложен труд и рад што је потврдила и најбоља спортисткиња по избору жирија “Гласа Подриња” Гордана Пешић, стрелац из Шапца.

– Најзначајније је то што сам и поред овакве кризе изазване пандемијом, поред мањка тренинга, успела и даље да останем на првом месту. Иначе сам неких дванаест година првак лиге, државни првак за МК пушку, првак Србије за три пушке које тренирам. Проблем је у свему томе што ја практично немам где да тренирам. Ми смо добили неку салу у другој месној заједници. То ми је сасвим довољно да могу да тренирам сама. Али, ето, и поред мањка тренинга кад неко хоће, воли, жели ипак се резултати покажу и без неког мањег тренинга. Одржавамо то што имамо. Драго ми је да се налазим уопште у групи са најбољим спортистима. Како они тренирају, како се они сналазе, верујем да исто као и ја. Зато је још дража награда у свему томе – нагласила је Гордана Пешић.

Свој суд, када су у питању најбоља спортисткиња, спортиста и спортски колектив дали су и читаоци “Гласа Подриња” изабравши најбоље међу најбољима.

– Ово је велики подстрек за сваког спортисту, за даљи рад и још боље резултате у сезони која долази. Што се тиче прошле сезоне она је за мене била једна од најуспешнијих. Забележила сам добре резултате. Што се тиче даљих планова за викенд ме очекује Првенство државе за сениоре. После тога креће сезона на отвореном. Пре тога би требало да се одржи Првенство Балкана за јуниоре где се надам да ћу учествовати – рекла је Милица Познановић, атлетичарка АШК “Темпо”.

Боксер Семиз Аличић истакао је да му награда значи јер је у прошлој години уложио доста труда и рада.

– Имао сам добре последње резултате и доста запажено то Светско првенство на ком сам остварио две победе. Мало ми је фалило до те медаље али надам се да ће ова година бити још боља и да ме очекују још бољи резултати додао је Семиз Аличић.

Награда за најбољи спортски колектив мотив је више да следеће године Рвачки клуб “Витез” буде још бољи.

– И ове године смо имали два првака државе, сениорска, у грчко-римском и у слободном стилу. Ушли смо после десет година у Супер лигу. Имамо добру базу и надам се следеће године још неким већим резултатима, неким међународним. Морамо да поменемо и да је млада такмичарка Ивана Гајић прешла у Рвачку академију која је под покровитељством покрајине и мађарске Владе направљена у Кањижи – истакао је Иван Гладовић, тренер Рвачког клуба “Витез”.

Спортска 2021. година била је изазовна с обзиром на пандемију корона вируса али резултати нису изостали када се погледају врхунска постигнућа шабачких спортиста.

Tекст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар